glansmispel snoeien

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 03/07/2020 - 13:10
habakuk13

glansmispel snoeien

Beste lezer,

ik heb onlangs 2 glansmispel struiken gekocht en geplant. Zien er heel gezond uit en groeien goed. De struiken zijn ongeveer 1 meter hoog en ook breed. Mijn vraag is nu:

hoe en wanneer moet ik snoeien? 

Met vriendelijke groet,

habakuk

vr, 03/07/2020 - 18:34
peterplant

Er moet niet gesnoeid worden, er mag gesnoeid worden. En snoeien mag het hele groeiseizoen, dus tussen maart en oktober kan snoeien geen kwaad. Probeer de glansmispel regelmatig te mesten, zo blijft de plant mooi vol in het blad. Elke lente laat de plant een hoop oude bladeren vallen. Dat is normaal. Wordt de plant doorzichtig en kaal, dan heeft de plant te weinig voedingsstoffen. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.