Is deze boom nog te redden?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/08/2021 - 10:35
Karenvd

Is deze boom nog te redden?

Wij hebben al jaren een conifeer boom in de tuin staan. Sinds een paar jaar krijgt hij wat bruine takken en nu valt me op dat het wel heel erg wordt. Is deze boom nog te redden of gaat hij langzaam aan dood? We hebben er al magnesium bij gedaan.

Een jaar of 10 geleden is er een verhoging - soort border bak - omheen gekomen waardoor hij nu zo'n 40/50 cm hoger al met de stam in de grond staat. Hij leek daar geen last van te hebben en vormt ook wat kleine wortels hoger uit de stam. 

Heeft iemand tips over hoe we deze boom moeten verzorgen om hem weer happy en groen te krijgen? 

Heel erg bedankt voor jullie advies!

Karen

de boom
van boven
van onder
za, 28/08/2021 - 12:35
GreenConnection

Die 'borderbak' is funest voor de zuurstofvoorziening aan de wortels geweest. De zin van zo'n bak ontgaat mij ook. Weghalen van de verhoging, kan de boom nog redden, maar herstel zal een paar jaar duren.

za, 28/08/2021 - 13:43
Karenvd

Bedankt voor uw reactie. De bak is er ooit gekomen vanwege een nieuw tuinontwerp. Zou het kunnen dat de boom doordat hij weer kleine nieuwe worteltjes maakt daar voldoende zuurstof uit kan halen? Of zou het kunnen helpen wanneer ik er bijvoorbeeld een geul om heen graaf zodat de stam vrij komt?

stam
za, 28/08/2021 - 14:49
GreenConnection

Die nieuwe worteltjes zijn een poging van de boom om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Het feit, dat de boom dat na 10 jaar pas probeert, geeft al aan hoe moeizaam dat proces zal gaan. Mogelijk zal een geul rond de stam na lange tijd helpen.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.