sering a 'Andenken an Ludwig Späth'

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 08/05/2020 - 13:43
jetty vdW

sering a 'Andenken an Ludwig Späth'

Het is me niet duidelijk hoe dit forum werkt. Ik heb deze vraag al eerder ingediend, maar vind 'm nergens terug. Dus nog maar eens:

In 2013 heb ik een Syringainfo-icon 'Andenken an Ludwig Späth' gekocht, die toen bloemen had. Daarna heeft ie niet meer gebloeid. Op de site http://tinyurl.com/yddc8p5k staat:
'Regelmatige bemesting: de beste meststof voor seringen heeft als 2de getal (P) een waarde zo dubbel als het eerste (N), of met andere woorden een meststof met een dubbele waarde fosfor t.o.v. stikstof, bijvoorbeeld 5-10-5 (N-P-K)'. Maar hoe ik ook zoek, die meststof kan ik niet vinden.
Er zijn verschillende oorzaken te bedenken waardoor hij niet bloeit:
- Hij krijgt niet veel zon
- Hij staat misschien te zuur
- En ik heb misschien te veel gesnoeid.

Kan iemand mij helpen met de npk 5-10-5 mest en zal dat gaan helpen?

Jetty vdw

vr, 08/05/2020 - 20:41
peterplant

Het kan een aantal jaren duren aleer een sering (weer) gaat bloeien. Hij moet zonnig staan en er moet voorlopig niet gesnoeid worden. Meststof is belangrijk, maar een sering kan niet tellen. Er hoeft niet veel N in de meststof zitten, wel voldoende P en K. Je kunt de sering gewoon rozenmest geven. Dat is goed voor alle bloeiende planten.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag