Verzorging zaailing Japanse Slaapboom

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/10/2017 - 20:56
plantenfreak

Verzorging zaailing Japanse Slaapboom

Dit voorjaar heb ik een zaailing van een japanse slaapboom gekregen. Hij was nog zó klein en het weer verre van goed dat ik hem de hele zomer binnen heb gehouden (sorry, geen afdak of serre) ... Nu wordt het kouder maar mijn meneertje heeft het goed naar z'n zin en begint al best groot te worden. Hoogte ong. 25cm en breedte zeker 30cm met een héél dun stronkje waardoor ik 'm wel moet ondersteunen. De plant nu nog laten afharden (buiten zetten) lijkt me lastig. Maar ik zou 'm alsnog wel graag een plekje in huis geven om hem a.s. voorjaar in de tuin te kunnen overzetten naar een Huge pot ... Wie kan mij advies geven over de standplaats, watergifte enz. om deze spruit de winter door te helpen ? Bij voorbaat dank ! 

di, 03/10/2017 - 21:19
GreenConnection

Mogelijk bedoel je de Perzische slaapboom, Albizia julibrissin?

wo, 04/10/2017 - 20:09
plantenfreak

Hoi GreenConnection, je hebt gelijk ! Ik had net iets over Japan enz. gelezen en tja, waar het hart vol van is (of in dit geval m'n hoofd ;) ) .... Kan ik dit nog wijzigen in de originele vraag of moet ik dan alles weer verwijderen en opnieuw beginnen ? Ik ken de gebruiksaanwijzing hier nog niet van, dus vandaar graag tips hiervoor ! Alvast bedankt!

wo, 04/10/2017 - 23:02
GreenConnection

Duidelijk! Veranderen hoeft niet.

Albizia zou ik vorsvrij laten overwinteren. Op een koele plek en zeer weinig water moet dat lukken. In het voorjaar buiten in een bak/pot planten op een zonnige plaats. 

wo, 04/10/2017 - 23:25
plantenfreak

Dank voor de snelle reactie ! Op een onverwarmde zolderkamer met voldoende licht zou dit dus moeten kunnen ? En de kluit zo droog mogelijk houden of b.v. 1x/mnd b.v. 10cc water? Ik wil de zaailing deze week alsnog een grotere behuizing geven. Is dit raadzaam of kan ik dit beter juist in het voorjaar doen ? En heb ik goed begrepen dat dit een bladverliezende boom is ? Anders zou ik wellicht "schrikken" als de takken leeg raken en ik dus (vanuit mijn logica) iets gigantisch fout zou doen ...

do, 05/10/2017 - 08:07
GreenConnection

De standplaats lijkt me goed. De plant verliest nu bijna z'n blad, dus waterbehoefte is in de winter minimaal. Verplanten zou ik pas in het voorjaar doen.

za, 07/10/2017 - 16:50
plantenfreak

Prima. Dan ga ik 'm deze week op z'n tijdelijke nieuwe plek zetten. Hij vertoont nog geen bladverlies, maar zodra hij koeler staat zal de 'winter-modus' wel redelijk snel gaan opstarten. En volgend jaar een stuk grotere bak zodat ie lekker kan gaan groeien. Hartelijk dank voor de informatie! Met vr. groet

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag