Waarom onderwerpen afsluiten?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/09/2017 - 22:52
Escafon

Waarom onderwerpen afsluiten?

Hier heb ik een vraagje aan de beheerder (s) van dit forum, en dat is de vraag op welke criteria onderwerpen worden afgesloten, en welke gedachte hierachter zit, ik zou me kunnen voorstellen dat juist een forum dat over tuin en planten gaat aan diepgang kan winnen als gedachtenwisselingen over langere perioden geopend blijven, omdat het resultaat van een actie in de tuin ook vaak pas na weken, maanden of zelfs jaren zichtbaar is, dus vanwaar overal de melding "onderwerp gesloten" als er even niet op gereageerd is?

ma, 11/09/2017 - 15:20
GreenConnection

De gedachte achter het afsluiten van een vraag/discussie is om te voorkomen, dat men oude berichten nog eens gaat oprakelen. Maar de tijd dat ze open blijven, mag wel iets ruimer Ik zie nu berichten van augustus, die al afgesloten zijn. 

ma, 11/09/2017 - 17:55
Escafon

Door het woord "oprakelen" wordt een zeker onheil gesuggereerd, ik zie echter niet wat het probleem is als iemand iets heeft toe te voegen aan een gedachtenwisseling die een tijdje stil heeft gelegen.

ma, 11/09/2017 - 21:00
GreenConnection

Onheil is wel wat zwaar uitgedrukt. Vraagstellers komen echt na maanden niet terug om 'nieuwe' antwoorden op hun gestelde vragen te bekijken. Een na lange tijd toegevoegde opmerking is dan ook zinloos. 

di, 12/09/2017 - 13:22
Escafon

Als een onderwerp alleen relevant is voor degene die de draad begint, dan kun je toch beter gewoon alles wat afgesloten of "opgelost" is na een paar weken gewoon verwijderen?, wat moet je dan met al die rommel?

di, 26/09/2017 - 19:07
G.J. Bijvank

Van een oude vraag + de reacties daarop kunnen anderen misschien weer wat leren.

Als ik ergens mee zit, kijk ik vaak eerst d.m.v. de zoekfunctie of het al eerder besproken is, en zo ja, of ik wat heb aan de reacties daar op.

Zo ja, dan ben ik geholpen en zo nee, dan breng ik het onderwerp opnieuw in.

Onderwerp gesloten