Beplanting Schoolplein

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/09/2004 - 15:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beplanting Schoolplein

Voor een schoolopdracht, moeten we nieuw meubilair ontwerpen en daarbij ook iets doen aan de beplanting van het schoolplein.
Mijn vraag is: Wat voor soort beplanting zijn praktisch op een schoolplein & makkelijk in onderhoud? Welke planten worden aangeraden voor schoolpleinen?
Hopelijk kan iemand mij hiermee helpen! Zelf kom ik er niet uit..
Alvast bedankt,
Marije

ma, 20/09/2004 - 20:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

waarschijnlijk zijn bomen een goede keuze, zeker geen met doorns of stekels zoals hulst ivm. kwetsen van de kinderen aan de scherpe punten, verder ook niets met giftige bessen, bij ons op het schoolplein staan vooral platanen, kijk anders eens rond bij verschillende scholen, het moet in ieder geval iets zijn wat tegen een stootje kan (spelende kinderen),niks giftigs of met scherpe punten;

ma, 27/09/2004 - 13:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

voor lage beplanting gebruiken wij als hoveniersbedrijf vaak lonicerainfo-icon nitida. als middelhoge is prunusinfo-icon laurocerasus `rotindifolia` een goede oplossing. voor hoogte moet je idd bij bomen gaan kijken. plataan is een goede oplossing maar ook carpinusinfo-icon betulus `frans fontaine` (zuilvorm) of een acerinfo-icon platanoides. Ik zou geen hederainfo-icon gebruiken. daar hebben we pas een probleem mee gehad. een baby had ervan gegeten en is in coma geraakt.

groeten

john

Onderwerp gesloten