Boom op een helling

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/06/2017 - 15:40
Lody

Boom op een helling

Goede dag,

Ik heb eerder gevraagd wat voor bomen ik zou moeten nemen voor een beopaalde pelk in mijn tuin: http://tinyurl.com/y5eaxo4o

Nu wil ik deze boom op een helling plaatsen(1,2 meter aflop over 3 meter) moet ik nog ergens rekening mee houden bij het plaatsen van deze boom?

Verder wil ik graag een pad om deze boom heen leggen. Hoeveel afstand moet ik houden vanaf de stam zodat de boom geen last heeft van het pad en het pad geen last heeft van eventuele boomwortels?

wo, 28/06/2017 - 11:39
WiPe

Als je een boom op een helling wil planten, dan plant je best een niet te grote boom. Jngere bomen kunnen veel makkelijker hun wortels aanpassen aan de situatie;

Wat de afstand van de boom tot een pad betreft: daat hangt af van de grootte van de boom en de manier waarop het pad gefundeerd is. Maar op zich is dat niet moeilijk om op te lossen. Bamboeremmer naast het pad en een paar buizen 10 cm onder het pad waar de boom met zijn wortels kan passeren. Dan kan de boom niet met zijn wortels onder het pad, maar kan hij wel zonder veel problemen het pas passeren. .

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag