hoe ver moet een boom van de erf grens staan ?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/08/2007 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe ver moet een boom van de erf grens staan ?

vr, 10/08/2007 - 11:56
micle

Hallo,

Ik heb eigenlijk geen idee, maar heb ff gegooled. Onderstaand adres knippen en plakken in je explorerbalk hier staan de wettelijke regels vermeld.

https://tinyurl.com/y43adr4k

Succes,

Micle

vr, 10/08/2007 - 12:00
micle

Daar ben ik weer,

Nog ff verder gezocht en het volgende gevonden.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Bomen en planten

Bomen mogen niet binnen een afstand van 2 meter tot aan de perceelgrens met uw buren geplant staan. Voor heesters en heggen geldt een minimale afstand van 0,5 meter. De afstand wordt gemeten vanaf het midden van de voet van de boom tot aan de gemeenschappelijke scheidslijn (perceelgrens). Deze minimale afstand geldt niet in de volgende gevallen:

de buren hebben toestemming gegeven (schriftelijk vastleggen);
perceelgrens is een openbare weg of vaarwater;
de boom is niet hoger dan de scheidsmuur tussen de erven;
indien in een (gemeentelijke )verordening of een plaatselijke gewoonte een kleinere afstand is toegelaten;

Groeten Micle

di, 23/10/2007 - 11:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb tot mijn schrik ontdekt dat er een iep op de erfgrens groeit (net aan de kant van de buren). Of de buren hem hebben geplant is nog de vraag. Het is zeer waarschijnlijk dat hij vanzelf is overgewaaid.
Het probleem ligt aan de buren die hun tuin laten 'verwilderen' door grote bomen te laten staan en vervolgens niets aan onderhoud te doen (tenzij in een noodsituatie zoals na een storm). Praten met de mensen lukt nauwelijks: ze worden verschrikkelijk defensief en gaan in tegenaanval 'ja maar bij jullie'... etc.
Mijn vraag is - zal ik de iep stiekem verwijderen, omdat er toch een grote kans is dat het een wilde groei is en dat zo'n boom NIET op de erfgrens hoort?
Omdat de buren zo nonchalant zijn merken ze dat niet eens, terwijl praten zeker op een onprettige partij zal uitkomen

wo, 24/10/2007 - 00:38
mariekeg

Ik vermoed dat de buren het stiekem verwijderen ook niet zullen waarderen: vroeg of laat merken ze het vast. Het lijkt mij dat als je voorstelt dat je het zelf weghaalt (dan hoeven zij geen moeite te doen), en bovendien vertelt dat de boom daar niet mag staan, dat je jezelf dan minder ruzie op de hals haalt. Maar het is natuurlijk jouw keuze!

succes!

wo, 24/10/2007 - 02:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, Mariekneg, volgens mij weten de buren niet eens of de boom daar staat. Maar hun kennend, gaan ze gelijk in de verdediging als je maar iets over de boom zegt.
Ze stellen zelfs niet op prijs dat ik blad van hun oprit weghaal!
Probleem is als je dat met hen bespreekt, dan kun je niks meer stiekem doen. Terwijl nu zou het nog steeds op een ongelukje lijken

Onderwerp gesloten