ly landii een boom moet deze 2 meter van de erfgr.

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 26/09/2004 - 20:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

ly landii een boom moet deze 2 meter van de erfgr.

kunnen jullie mij vertellen of een ly landii een boom is en of deze op twee meter van de erfgrens geplaatst moet worden.

bedankt

ma, 27/09/2004 - 11:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

als het de bedoeling is een haag te vormen is de afstand 60 cm
groetjes

ma, 27/09/2004 - 13:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is niet om als haag als tussengrens te planten. de buren hebben deze precies achter de beukhaag geplant en willen nu dat wij onze esdoorn weg halen ivm de wortels maar volgens mij is de ley landii ook een boom en ook deze wortels hebben volgens mij het zelfde effect.

klopt dit
bedankt

ma, 27/09/2004 - 13:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

De volledige naam is de Cupressocyparus Leylandii. dit is een konifeer. Leylandii is geen boom maar een tweede naam.

Echter deze boom wordt 25 m hoog en een kleine 4 meter breed. dit is dus bij een volgroeide boom krap aan tegen de erf grens. ik weet niet of het wel verstandig is om zon boom in je tuin te hebben.

groeten

john

di, 28/09/2004 - 20:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

ze hebben deze achter de beukhaag geplant die we op de erfgrens gezet hebben in overleg met hen. nu heb ik gehoord dat de leylandii de beukhaag zal gaan verstikken omdat die zo dicht bij staat. klopt dit. ook al zouden zij de leylandii laag houden als haag kunnen wij dan nog steeds vorderen dat zij de leylandii 2 meter van de erfgrens zetten.

bedankt.

di, 28/09/2004 - 20:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

denk dat dit zo stillaan een burenruzie is die de juridische kant uitgaat, best eens in een wetswinkel binnenstappen en anders met zijn beiden naar de gemeente gaan en het probleem voorleggen
groetjes

wo, 29/09/2004 - 13:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo Hugo

zover is het nog niet maar ik wil me eerst goed laten informeren wat wel en wat niet kan voor dat we uberhaupt erover gaan discusseren om dit te voorkomen.

dus de vraag is nog steeds na mijn laatste stukje mogen zij de ley landdii daar planten of moet dit twee meter ervandaan heb de gemeente al gevraagd en die zegt ja dat zijn dan ook bomen maar komen nog al laks over als ik hen de vraag stel en zeggen dan wij gaan niet tussen buren zitten. ik wil alleen weten wat mijn rechten zijn. Want onze buurman is namelijk heel vervelend in onze ogen aan het doen dus wij willen er wel in principe goed uitkomen en met hun erover praten maar dan wil ook precies weten wat ik kan doen en niet.

groet en bedankt

wo, 13/10/2004 - 22:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bomen(hoogstammen) moeten op 2 meter van de scheiding staan. Dan ben je wettelijk in orde. Krijg je van je buurman/vrouw een SCHRIFTELIJKE toelating + handtekening om die boom(bomen) dichter te plaatsen dan 2 meter van de scheiding dan ben je ook wettelijk in orde. Ik spreek uit ervaring...

vr, 22/10/2004 - 23:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

In Nederland dien je in principe bomen (dus 1-stammig opgaand) op 2 meter van de erfscheiding te planten. 1-stammige coniferen waaronder x Cupressocyparisinfo-icon leylandii vallen eveneens onder de bomen mits 1-stammig.
Maar let op! Wanneer u in Nederland bomen op slechts 2 meter van de erfgrens zet en u kunt redelijkerwijs vermoeden dat deze bomen in de toekomst overlast bij de buren gaan veroorzaken dan is 2 meter niet voldoende. Hier bestaat jurispredentie over.

Voorbeeld: U besluit een linde op 2 meter van de (zuid) erfgrens te zetten dan kunt u redelijkerwijs aannemen dat, wanneer deze boom uitgroeit tot 20-25 meter, 2 meter niet voldoende is en de boom in de toekomst overlast zal geven.

Met andere woorden: de boomsoort en de plaats waar de boom komt te staan in de tuin kan, zelfs op twee meter van de erfgrens, voor de rechter aanleiding zijn om tot juridische maatregelen over te gaan. Wees gewaarschuwd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag