Welk zwammetje is dit?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/01/2019 - 10:36
Libosa

Welk zwammetje is dit?

Het is winter, de planten zijn in rust, maar de sneeuwklokjes en krokussen laten zich alweer zien, dus nog steeds leuk, al is het winter, om even door de tuin te lopen.
Op een dode boomstronk in de achtertuin zag ik opeens, dat hij begroeid is met zwammetjes, op Internet gezocht en het lijkt het dichtst bij het stobbenzwammetje te komen, maar is het toch niet helemaal...
Iemand een idee, wat het dan wel kan zijn?
Met vriendelijke groet,

Lily

zo, 27/01/2019 - 13:28
peterplant

Zou het de sombere honingzwam kunnen zijn?

zo, 27/01/2019 - 14:08
Libosa

Ja, heb ik ook al aan gedacht, maar die lijkt toch wat anders te zijn als ik daarvan de afbeeldingen bekijk..
Net nog maar eens buiten gekeken of ik het "rokje" onder de hoed kon zien, want een kenmerk van de sombere honingzwam zou zijn, maar nee, geen rokje en de steeltjes zijn vrij dun en donkerbruin.
Ook heeft de sombere honingzwam veel meer gelijkmatige donkere spikkeltjes op de hoed en de spikkeltjes op deze zwam lijken meer te komen door opspattende aarde of zo.
De grootste foto is onderaan het stammetje genomen en de andere juist bovenop, die vooral glanzend zijn en zonder spikkeltjes.
In ieder geval bedankt voor het mee denken!

Groetjes Lily

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.