Bonsai

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/12/2002 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bonsai

Ik wil graag weten hoe een Bonsaiboompje te verzorgen. Kan het boompje ertegen als het op de vensterbank boven een verwarming staat/moet de aarde constant nat zijn/hoe vaak water geven/veel of weinig/ is sproeien aan te raden en zo ja hoe vaak?

do, 02/01/2003 - 18:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het ligt aan de boomsoort. De ene soort moet buiten en de andere binnen. Op de vensterbank boven de verwarming kan (als het een binnen bonsai is), maar dan goed de vochtigheid van de aarde in de gaten houden. Succes!

wo, 08/01/2003 - 15:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad is het belangrijk om te weten welke soort het is. Bosai bomen zijn meestal geschikter om buiten te staan. Natuurlijk niet met deze kou. Binnen drogen bonsai snel uit dus moet er voldoende water gegeven worden. Hij zal niet meteen sterven maar bevordelijk is het niet als er te weinig water gegeven wordt. Verder moet er rekening gehouden worden dat de bonsai ook seizoensgevoelig is. Dit is minder makkelijk als hij het hele jaar binnen staat (zomer warm winter verwarming) Dus vooral in de zomer veel water geven en extra voeding (speciale bonsai) en in de winter minder.

succes ermee

groeten jeroen

ma, 27/01/2003 - 20:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat voor soorten bonsaibomen zijn er?

vr, 03/10/2003 - 17:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bonsai is niet een soort naam. Bonsai betekent letterlijk boom-in-pot. Bonsai is dus een manier van opkweken. De bedoeling is om de grote bomen in de natuur na te maken in het klein.
Dus ieder boompje in een pot zou je een pré-bonsai kunnen noem. Ik heb een heleboel bomen, waaronder eiken, kastanje, iepen, larixen

zo, 12/10/2003 - 14:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

binnen is geen goede plaats en alhelemaal niet boven de verwarming . Er zijn wel bomen die in de winter binnen moet laten overwinteren, dat zijn een Carmona een Ficusinfo-icon een Serrisa. maar dan nog niet boven de verwarming, maar in een kouwe kamer. beuken , iepen , kastanjes ,berken , jeneverbessen , taxusinfo-icon , noem maar op die moeten buiten overwinteren, wel beschermen tegen vorst. Groeten uit Utrecht.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag