Naam van bonsai?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/06/2010 - 22:59
Draco

Naam van bonsai?

Ik heb een bonsai verworven en wil graag de naam daarvan weten. Vermoedelijk is het een Podocarpussoort. Het lijkt me een geschikte plant voor buiten, maar de vorsttolerantie zal wel gering zijn? In hetzelfde tuincentrum stond ook een soortje van vergelijkbare habitus, maar met langwerpiger bladeren (Podocarpus macrophyllus?).

Groet,

Draco

Naam van bonsai?
do, 17/06/2010 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit lijkt me toch Podocarpus macrophyllus. De soort met langere naalden is vermoedelijk P. salicifolius. De plant kan wel wat vorst verdragen, maar ik zou hem toch beschermen, gezien de lage schaal.

do, 17/06/2010 - 23:46
Draco

Bedankt Gc, Podocarpus macrophyllus heb ik wel eens gehad als kuipplant en die verdroeg tot een graad of 7 vorst. De bladeren waren wel forser, maar dat kan natuurlijk ook het gevolg zijn van de kweekwijze. Toen die grens een keer werd overschreden, betekende dat het einde van de plant. Dat risico zal ik nu maar niet nemen.

Groet,

Draco

ma, 21/06/2010 - 18:26
Jacqui-frl

Pas op voor (schild)luis en ander ongedierte, daar is de Podocarpus gevoelig voor. (Zie mijn voorgaande bericht over schildluis)

di, 22/06/2010 - 01:17
Draco

Ik zal er zeker op letten, al komt dergelijk ongedierte bij mijn kuipplanten weinig voor. Op een grote Kentiapalm heb ik de aangetroffen dopluis onlangs met Calypso bespoten en ik ben benieuwd of dit het gewenste effect zal sorteren. Een zware infectie met zwarte luis op een jonge knotwilg werd met dit middel, dat deels ook systemisch werkt, effectief bestreden. Calypso(werkzame stof thiacloprid) is voorzover aangegeven niet giftig voor andere organismen dan de plantenbelagers.

Groet,

Draco

Onderwerp gesloten