welke soort bonsai is dit ??

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 30/04/2009 - 17:21
ricosino

welke soort bonsai is dit ??

Hallo ik vroeg me af of iemand mij kon helpen om erachter te komen wat voor soort bonsai boompje dit is? , en eigenlijk of het wel een bonsai boompje is ?

graag wil ik dit weten heb hem namelijk al een paar jaar , maar vroeg me af of het misschien de tijd daar is om hem te verpotten e.d..

Alvast vriendelijk bedankt

welke soort bonsai is dit ??
do, 30/04/2009 - 19:55
athene

Japanse Esdoorn of Acerinfo-icon Palmatum, vermoedelijk een traaggroeiende cultivar zoals de kiyohime of kotohime.

Ik stel voor dat je dit forum doorzoekt naar de Acer Palmatum en het internet. Als je dan nog vragen hebt ga ik er graag op in.

Een bonsai is het niet, maar dat zou het wel kunnen worden.

vr, 01/05/2009 - 00:31
ricosino

Hay athene

bedankt voor je reactie , ik kan alleen niet zo gek veel vinden over de acerinfo-icon palamtum kiyohime op het internet, wel veel over de Acer palmatum.

Ik zou graag van deze een mooi bonsai boom willen maken , moet maar eens beginnen met het verpotten denk ik , is namelijk al 3 jaar geleden.

vr, 01/05/2009 - 00:31
Onetreehill

Hallo,

Zo op het eerste gezicht lijkt het blad veel op de Acerinfo-icon buergerianium de zgn. drietandsesdoorn. Zo te zien een leuke boom die zeker potentie bezit. Een bonsai is het nog lang niet, zal heel wat aan gesleuteld moeten worden maar er zijn best mogelijkheden. De boom staat er goed bij en oogt gezond dus de verzorging is dik in orde. Heb je deze boom al eens eerder verpot of wordt het de eerste keer?
In de regel wordt er jaarlijks verpot in de maart voor ze gaan uitlopen. Je zou het nog kunnen proberen maar anders sla je een jaar over.
Om dit boompje wat in model te brengen zou je de nieuwe groei wat kunnen terugsnoeien gedurende het groeiseizoen. Het oogt nu wijd en wild en is zeker niet de bedoeling. Probeer eens een bonsailiefhebber te vinden die je wat op weg kan helpen, Je zult versteld staan wat een kenner er na de nodige stijlering van kan maken.

OTH

vr, 01/05/2009 - 12:12
ricosino

hallo

nee het is niet de burguranium , heb namelijk op internet gzocht en is toch de kiyohime.

heb hem nooit verpot dus zal mijn eerste keer worden , woon zelf in nijmegen maar ga inderdaad op zoek naar een bonsai liefhebber , heb veel hulp nodig in ieder geval om te leren hoe er een bepaalde vorm in te krijgen.

Nog bedankt voor je reactie

vr, 01/05/2009 - 19:29
athene

Als je denkt dat nieuwe worteltjes echt geen ruimte hebben dan is oppotten misschien ook nog een optie.

Je maakt dan de grond alleen aan de buitenkant en onderkant een beetje los zodat de kluit beter aansluit met de nieuwe grond. (weet niet of dit duidelijk is zo).

Ik heb ook eens een boom gehad dat nodig verpot moest worden en waarvan de pot weer naar binnen kwam. De kluit kon er niet uit. Het is dan een idee om de pot kapot te slaan.

In elk geval wil je de wortels niet teveel belasten omdat de beste tijd om te verpotten al is geweest. Als je toch contact zoekt met een bonsaiist dan kun je ook samen oppotten.

za, 02/05/2009 - 01:13
Onetreehill

Om toch deze boom uit de schaal te krijgen snij je met een mes de kluit los door het mes enigszins schuin langs de potrand te halen. Afgesneden wortels groeien door een juiste bemesting snel weer aan.
Echt goede bonsaipotten zijn niet goedkoop en stukslaan is echt niet altijd nodig.

OTH

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag