Euphorbia ingens Bont + Pachycereus Pringlii

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 11/09/2003 - 16:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Euphorbia ingens Bont + Pachycereus Pringlii

Wij hebben een Euphorbiainfo-icon ingens Bont (1.15m) en een Pachycereus Pringlii 65cm) gekocht.
Nou willen we deze overpotten, heeft iemand hier een GOEDE tip voor?
Zonder dat de naalden afbreken.....

En hoe kunnen we de Euphorbia vertakken.
Deze heeft nl. 3 lange rechtopstaande takken vanuit de pot.
Maar wij willen dat er ook zijtakken aankomen, is dat mogelijk?
En kunnen we dat zelf of beter laten doen?

vr, 12/09/2003 - 18:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Voor de Pachycereus pringlei: een standaard mengsel is prima voor deze cactus. Dit bestaat uit: een deel tuinleem, een deel zeer goed verteerde bladgrond en een deel lavabrokjes (puimsteen is beter, maar moeilijker te vinden). En eventueel nog wat grof zand (minimum 0.5 mm), maar niet te veel. En de wortels wat losmaken kan ook geen kwaad. Liefst geen potgrond op basis van turf gebruiken. Om de stekels niet te breken: Met een nylonkous de cactus ondersteunen en zo zachtjes op een zachte ondergrond op z'n zijkant leggen. De pot er voorzichtig afhalen en de kluit wat losmaken. dan de nieuwe pot al voor een deel vullen en dan de cactus via ne nylonkous weer rechttrekken en in de pot zetten. GEEN water geven. Wacht daar nog eventjes mee. En als je hem gaat overwinteren zoals het hoort (bij zo'n 10°C), wacht daar dan mee tot het voorjaar. Uiteraard wil deze cactus de volle zon.
Voor de Euphorbiainfo-icon: deze moet in de lichte schaduw omwille van zijn variegata patroon. Hetzelfde substraat als de cactus is OK. Deze is echter wel moeilijker te verpotten zonder hem te beschadigen. Bij de minste verwonding zal hij wit sap afscheiden (giftig!) en dit laat littekens achter op de plant. Zo voorzichtig mogelijk werken dus. Ook wat warmer overwinteren.
Good luck.
Pieter

vr, 12/09/2003 - 18:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ah ja, de Euphorbiainfo-icon zal wel vanzelf nieuwe takken vormen bij het ouder worden. Je kan ook z'n top afsnijden om dat te stimuleren, maar dit oogt niet zo mooi.
Pieter

Onderwerp gesloten