kerstcactus bloeit eens per 2 jaar

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/04/2004 - 20:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

kerstcactus bloeit eens per 2 jaar

Mijn kerstcactus bloeit nu volop. Klopt het dat dit maar eens per 2 jaar gebeurd. zo niet. Hoe krijg ik hem ieder jaar in bloei?

ma, 19/04/2004 - 21:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

deze cactus bloeit een maal per jaar.September beginnen met weinig water te geven,koude nachten helpen ook ,maar niet kouder dan 15C dan even wachten met meer water te geven totdat de knoppen iets groter zijn dan een speldenknop.Temperatuur zomer:23_25,in de winter tussen 14 en 16C na de bloei 14 dagen droog houden tot maart april 1keer per week een klein beetje water geven maar geen mest.dit mag eind april als de plant weer gaat groeien.De mest mag wat meer stikstof bevatten dan cactusmest. De latynse naam is trouwens schlumbergera.De kleur kan beinvloed worden door te lage kweektemperatuur,en knopval ontstaat niet door draaien van de plant maar door verkeerde verzorging en te lage temperatuur.succes, bert

di, 20/04/2004 - 02:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Van kerstcactussen zijn we gewend dat ze aan het eind van het jaar bloeien. Maar de laatste tijd zien we eind maart nog een bloeimoment. Het is niet uitbundig meer als in december. Ook is de aanvang van de eerste bloei steeds vroeger gaan aandienen. Vorig jaar begon het al midden oktober. Die verschuiving heeft vast te maken met de klimaatsverandering. Omdat 2x per jaaar bloeien toch veel energie vraagt van de plant is het zinvol om te bemesten.
Epyfitische planten kunnen slecht tegen overbemesting. Het is ook moeilijk in te schatten hoeveel je kunt bijmesten. Daarom kies ik liever voor verversen van potgrond. Dat is veiliger, je voorkomt ziekten en neergeslagen zouten uit gietwater heb je op die manier ook opgeruimd.

di, 20/04/2004 - 03:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit jaar is een boekje verschenen over alleen maar kerstcactussen.
Een A5 boekje van 64 pagina’s waarin in drie talen (du, eng, nl) informatie is verameld over de geschiedenis van de soort, de hybriden, de verzorging.
Het boekje is heeft 97 kleurenfoto’s van verschillende bloemen. Onder andere geelbloeienden. Er is een (nieuwe) hybridenlijst samengesteld. Alle planten die er in voorkomen zijn in bezit van de co-auteurs.
Voor de liefhebbers is dit boekje bij de auteur rechtstreeks te bestellen voor 15 euro (incl. porto) dvanderzeeatbox [dot] nl

kerstcactus bloeit eens per 2 jaar
di, 20/04/2004 - 04:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Dick,
Dat is inderdaad een boekje met heel wat goede tips in. En veel mooie foto's. Een echte aanrader voor iedereen die interesse heeft voor deze planten.
Groetjes,
Pieter

di, 20/04/2004 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is fijn te horen dat het boekje voor u een aanvulling is. Betere reclame kan ik niet wensen. Dat u het boekje ook nog mooi vind is een dubbelslag voor een grafisch vormgever zoals ik.

di, 20/04/2004 - 21:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dick,
Ik denk echt wel dat dar alle info instaat die je als liefhebber nodig hebt om succesvol te starten. En eens een beetje op gang gekomen doen al die foto's je verlangen naar meer van deze planten. Niet echt enkel reclame voor het boekje maar ook voor de kerstcactussen zelf;-)
En ook belangrijk: voor het eerst in het Nederlands als ik me niet vergis.

Onderwerp gesloten