Notocactus magnificus

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/09/2007 - 13:17
gerard22

Notocactus magnificus

mijn Notocactus magnificus vertoont sinds enkele maanden een bruine verkleuring in de groeipunten, ook van de zijscheuten. Dit lijkt mij niet de normale gang van zaken. Wie kan mij vertellen waardoor dit komt en hoe ik dit kan voorkomen.
alvast bedankt.
gerard22

Notocactus magnificus
zo, 23/09/2007 - 20:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

t zou mij niet verwonderen als uw plant last had van spintmijt ook verkeerdelijk "rode spin" genoemd .. een "acaricide/miticide" type "kelthane" oid gebruiken en zien of dat helpt .. je zal je moeten haasten want het groeiseizoen loopt ten einde en dan wordt behandeling problematisch ..
(hier staan ze allemaal bijeen https://tinyurl.com/y45x7ylb
niet gezegd dat je die ook in de handel vindt bij de normale tuinbenodigheden he!)

mvg
willy

ma, 24/09/2007 - 20:47
gerard22

@ willy,
bedankt voor uw reactie.
in het verleden heb ik wel eens rode spintmijt in een aporocactus gehad. De mijten waren zeker met een loep en ook met het blote oog goed te zien. Ik heb ze toen effectief bestreden met het middel Masai. Op de

di, 25/09/2007 - 14:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

"Roest"schimmel is ook niet uit te sluiten maar wat mij vreemd lijkt is dat de aantasting zo wiskundig afgelijnd is, ook op de zijscheuten .. heel vreemd.
Aan een voedseltekort/kweekstoornis zou ik in eerste plaats niet denken maar ik ken uw kweekomstandigheden natuurlijk niet dus dat moet je zelf even inschatten.
Je kan natuurlijk ook gewoon "test-matig" een fungicide toepassen (bvb TOPSIN als je het kan vinden) en dan zien of de plant zich herstelt. Er gaan wel wat weken overheen voor dat nu nog gebeurt dus 't wordt iets tussen hangen en wurgen :-)

mvg
willy

di, 25/09/2007 - 20:57
gerard22

Willy,
het lijkt er idd op dat de verkleuring van binnen uit komt en door het groeien en uitdijen van de plant de verkleuring zo symetrisch is. Hij voelt verder heel gezond aan. Ik gebruik als fungicide Eupareen. Ik ga de plant er morgen mee behandelen, zullen we zien wat er gaat gebeuren...
bedankt voor je reactie.
gerard

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag