Wat kan ik het beste doen?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/04/2024 - 18:16
Ssp

Wat kan ik het beste doen?

Hallo,

Deze "uitschieters" heb ik even hun gang laten gaan, maar de stengel van de langste lijkt het binnenkort te gaan begeven. Kan ik deze er afknippen en in een eigen potje zetten of eerst in water? Er zitten wat kleine witte haartjes aan, waarvan ik denk dat het luchtwortels zijn.

Ik ben niet bekend met (stekjes van) dit plantje. Mijn man heeft hem voor me meegebracht een of twee jaar geleden, maar er zat geen kaartje bij. Ik heb geen idee welke soort dit is en hoe hij er normaal gesproken uit ziet.

Kan iemand mij van advies voorzien?

Vriendelijke groet! 

zo, 14/04/2024 - 18:45
Ssp

Foto's gekanteld nu.

zo, 14/04/2024 - 19:22
GreenConnection

De stengel kun je gerust afknippen en direct planten in goed doorlatende potgrond. Wortels worden snel gevormd met weinig water in een paar weken. Waarschijnlijk is dit een Echeveria soort of familie er van.

zo, 14/04/2024 - 21:36
Ssp

Hartelijk dank voor je reactie! Wat fijn, dat zal ik doen. Hoever kan ik de lange stengel doorknippen en in de grond stoppen? 

Nogmaals bedankt!

Groeten

zo, 14/04/2024 - 21:40
GreenConnection

De stengel laat je zo lang, als in het nieuwe potje past. De onderste bladeren mogen op de potgrond liggen. 

zo, 14/04/2024 - 22:10
Ssp

Greenconnection , dank je wel voor je hulp. Ik ben blij dat ik mijn vraag hier op het forum heb kunnen stellen en zo snel advies heb gekregen. 

Fijne avond toegewenst.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag