passie flora

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/03/2003 - 09:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

passie flora

Ik wil graag weten wanneer en hoe ik mijn passie flora moet snoeien.

Dank,

Naomi

ma, 03/03/2003 - 00:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Naomie

Ik heb een vriendin in Delft en zij heeft een passiebloem waar per jaar honderden bloemen in verschijnen. Haar geheim, niets doen alleen een beetje mest en als een rank je niet naar de zin is afknippen, maakt niet uit wanneer. Succes

ma, 12/05/2003 - 21:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn passie flora (die ik vorig jaar rond mei/juni hebt geplant) lijkt helemaal dood te zijn...kan ik er mischien nog iets aan doen of is gaat het nog groeien?...graag wat meer ervaren advies..

di, 27/05/2003 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de plant tot onder is afgestorven kunt het ontdekken door een schep in de grond te zetten bij de voet van de plant er er zijn geen nieuwe wortelscheuten aangegroeit. Deze wortelsjes zijn wit.
Je hebt kans dat er toch nog scheuten uit de gront komen.
succes

di, 27/05/2003 - 13:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kunt je passieflora snoeien maar dan moet je uitkijken dat je hem niet te vroeg snoeid. Want hij is dan erg gevoelig voor vorst. Je hoeft hem niet per se te snoeien want in het voorjaar sterft er ook een gedeelte af dat je dan gewoon eraf kan knippen

do, 29/05/2003 - 01:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vorig jaar had ik een passieflora verplant. De stok was wel een arm dik, een flinke kanjer dus. Hij stond wel onder de dakgoot, kreeg weinig regen. Ik loste dit op door regelmatig gieten. Hij bloeide met honderden bloemen. Voor de winter heb ik heb gesnoeid tot op ong. 50 centimeter. Er is geen leven meer uitgekomen. Wat heb ik fout gedaan?
Misschien een belangrijk bijkomend feit. In mijn tuin werden vorig jaar verscheidene blaadjes van heel wat bloemen en planten zeer bleek. De planten snoeide ik terug. Ik dacht hiervan nu verlost te zijn, maar de witte blaadjes komen terug!
Kent iemand de oorzaak? En, kan ik er iets tegen doen? Veel dank!
Trees

Onderwerp gesloten