Vermeerderen Clematis uit zaad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/07/2005 - 15:10
Sandaap

Vermeerderen Clematis uit zaad

Ik ben vrij veel bezig met het vermeerden van allerlei planten uit zaad maar heb me nog nooit met Clematisinfo-icon bezig gehouden. Nu zie ik ze wel op ruilsites regelmatis voorbij komen en vroeg me af of dit redelijk gemakkelijk gaat. Heb zelf ook verschillender Clematissen en zou dan kunnen ruilen of gaan vermeerderen.
Alvast bedankt.
Sandra

za, 09/07/2005 - 01:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja dat kan inderdaad. Zo komen door kruisen ook nieuwe soorten.
Het gaat heel gemakkelijk je moet alleen veel geduld hebben en tijd om alles goed op poten te zetten. Ik wil zelf ook meer aan stekken en zaaien doen en sluit daarom ook mijn tuin voor bezichtiging dan heb ik weer meer tijd over . Zie deze pagina maar eens daar staat van alles over zaaien https://tinyurl.com/kjj8k

za, 09/07/2005 - 23:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je tangutica, orientalis, serratifolia zaait dan komen de zaden vaak al na 14 dagen uit en als er slechts1 van deze soorten in de buurt staan komen ze ook nog soortecht terug.
Zaaien is niet eenvoudig omdat de hybriden zeer verschillende kleuren kunnen geven en sommigen na 1 tot 3 jaar uitkomen.
Jonge clematissen zijn vaak erg gevoelig.
Het mooie van zelf zaaien is dat je een nieuwe hybride kunt ontwikkelen maar dat duurt in totaal 5 jaar voordat hij te registreren is.
Jaarlijks heb ik zo'n 150 jonge planten van alle mogelijke eigen kruisingen van clematissen maar er blijven na selectie maar een paar over.

Onderwerp gesloten