Basjoo vraagjes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/08/2006 - 03:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Basjoo vraagjes

Hallo, ik heb een paar vragen ivm mijn basjoo.

De eerste vraag is over het 'loslaten' van de onderste bladeren. Is het normaal dat de onderste bladeren ineens loslaten tot op de grond? Dit lijkt mij iets of wat logisch voor mij aangezien ik de plant in mei gekocht heb en deze een doorsnede van een cm ofzo had en nu 4-5cm doorsnede heeft en de stengels niet meer goed om de 'stam' passen wegens te dik, klopt dit? / toen één blad, nu ben ik er al vier kwijt en staan er nog 9 op.

Mijn volgende 'probleem' is dat de laatste 5 bladeren op één na allemaal gescheurd, al dan niet een ontbrekend deel van een paar cm in hun blad hebben. Het blad dat vandaag losgekomen is van het vorige toont al terwijl het opgerold is en nog maar een kleine 20cm lang is dat het een bruin deel heef, maw weer op zijn minst een stuk uit zijn blad. Komt dit door een of andere reden zoals bv teveel meststof? Ik gaf deze tijdens de hittegolf om de 3 dagen groene-planten-meststof.

ma, 07/08/2006 - 03:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

... deze plant staat dit jaar in een pot. In mei was die nog belachelijk groot maar nu begint ie wat krap te worden hihihi

di, 08/08/2006 - 21:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het loslaten van de oudste bladeren is een normaal verschijnsel. De bladschede past eenvoudigweg niet meer om de stam. Soms splijt deze open vanaf de grond tot het blad.

De bruine vlekken in het blad is door uitdroging. Hiervoor kleeft het opgerolde blad aan het stuk blad wat eronder zit en wordt het uitrollen bemoeilijkt. Vooral de schaduwminnende bananen hebben hier last van.
Om de 3 dagen bemesten lijkt mij een beetje veel van het goede. Ik denk dat de plant wat afgestorven wortels heeft door teveel mest of teveel water. Hierdoor kan de plant minder water opnemen en krijg je het bovengenoemde verschijnsel.
Groeten,
Laterita

wo, 09/08/2006 - 02:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Laterita,

bedankt voor uw antwoord.
Ik denk ook dat het door uitdroging komt. Tijdens die hete dagen was de grond verschillende keren uitgedroogd als ik na mijn werk thuiskwam... de pot begint nu nogal krap te worden voor die plant (pot is ongeveer 30cm hoog en 20cm breed bovenaan) en droogt tè snel uit voor de grootte die hij nu hyeeft. Door het slechte weer van de laatste tijd heb ik het gisteren weeral voorgehad, mijn plantje niet goed verzorgd met gevolg dat ie weer uitgedroogd was, de grond liet los van de pot :-(

Qua voeding valt het nog binnen de perken denk ik, ik geef iedere keer wel maar voeding voor 1 liter water terwijl ik altijd ongeveer twee liter water moet geven. Dus zo'n overkill is't ook niet volgens mij.

Onderwerp gesloten