Butia capitata

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 23/05/2006 - 10:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Butia capitata

Butia Capitata,

Het is mogelijk, en bij velen van u lukt hij al jaaaaren, bij mij nog niet, hij is niet dood en er zit leven in, maar ik heb nog maar amper een blad, omdat ik de bladeren er in 2005 af hebt geknipt die de winter niet hadden overleefd.
Probeert ie elke keer de zomer 2005 ook nog uit te lopen, maar nu dus weer zomer 2006, maar hoeveel bladeren kan ik krijgen van hem?
Hij groeit nu zeker wel, maar niet erg snel.

Wat voor een mest kan ik toevoegen om hem op te voeren?

di, 23/05/2006 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al twee bladeren in de afgelopen 4 weken erbij gekregen.
De Butia moet droog staan in de winter. Het beste is de bladeren niet bij elkaar te binden. Maar een parasol erboven te doen. De bladeren zullen dood gaan als ze tegen een stuk zeil ofzo aan zitten. Bemesting: het beste is koeienmest (gedroogd) en speciale palmenbemesting (te koop bij diverse kwekers)
Ik heb zelf de bemesting gekocht bij cemunnos.
Koeienmest in het voorjaar geven en om de 2 weken palmenbemesting. De butia moet wel op een goede gedraineerde plaats staan.
Ik moet de Butia nog in de volle grond zetten hiervoor heb ik een gat gegraven van een meter diep bij een meter breed. Hieronder heb ik nog gaten geboord tot ongeveer 2 meter diep (grondwaterstand bij mij in de wijk) en hier tuinaarde, brekerzand, lavagrit en rood (wit) zand vermengd. Dit is een goede drainage grond en de Butia zal het er ook goed op moeten doen. Hierbij moet je wel rekening houden dat bij veel regen er kans is op uitspoeling van meststoffen/voedingsstoffen. En de palm moet in de zomer veel water krijgen. Ik moet de Butia nog plaatsen na deze regen periode lukt dit niet voor juni dan laat ik hem dit jaar nog in de pot staan en graaf hem dan in het najaar uit en zet hem in de schuur.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Onderwerp gesloten