Licuala Mapu

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/10/2006 - 17:58
beaumontia

Licuala Mapu

Hallo ,ik kan momenteel 280 zaden van deze palm kopen,maar gezien ik alleen ervaring heb met de trachy weet ik te weinig en heb te weinig ervaring met palmen.De Licuala Mapu zou zeldzaam zijn, althans is me vertelt door mijn vriend, ,maar ik moet bekenen dat ik er totaal geen ervaring mee heb.Tevens kan ik van deze kennis Johannesteijsmannia magnifica zaden krijgen, zou ook om een moeilijk te verkrijgen soort zijn.Ik zelf heb alleen ervaring met tropishe planten dus als iemand mij info kan geven over deze zaden dan heel graag.
Alvast bedankt
Ferurs

di, 17/10/2006 - 20:18
texeltje

He.!...je wilt niet weten hoe lang ik al bezig ben zaden van de Johannesteijsmannia magnifica te krijgen.....(de blauwe vorm)
dusse ...hebbie er misschien een paar teveel of kan ik meedoen met bestellen? (e [dot] wieringatwanadoo [dot] nl) Voor deze zaden geldt.......
zaaien in zipbags of potjes met luchtige potgrond en vochtig houden ...temperatuur moet toch wel hoog zijn (rond de 30 graden)
Licuala Mapu ken ik niet maar ga effe googelen.....
Heb zelf een Licuala grandis en is niet een van de makkelijkste...stelt hoge eisen qua luchtvochtigheid, de Mapu zal onget***eld hetzelfde hebben
t is overigens zo dat Johannesteijsmannia palmen (4 soorten zijn er)
slechte kiemers zijn......zelfs als de zaden vers zijn is het percentage wat opkomt ronduit slecht

di, 17/10/2006 - 22:22
hent v

Voledige naam is licuala mattanensis mapu.
Op google is genoeg te vinden.

Gr Hent

di, 17/10/2006 - 22:27
ggraat

Hallo Ferurs en Texeltje
Licuala. See notes under Corypha.Seed can take a couple of months to tree years to germinate and does so sporadically.Ideally, it should not be allowed to dry out completely prior to sowing.Dried seed can be rehydrated,although it takes longer to germinate .Seed of this genus is viable longer than that of some genera is best planted soon after harvestig. Dit is letterlijk over genomen uit An Encyclopedia of cultivated PALMS.(Robert Lee Riffle & Paul Craft.
P/s Ik Hou me aanbevolen voor enkele zaadtjes van beide soorten.Mijn amail adres is ggraatatwish [dot] nl De werkelijke naam is Licuala mattanensis *Mapu*
Mvg.Gerrit

di, 17/10/2006 - 22:33
beaumontia

Hallo Texeltje
Bedankt voor de info,de zaden van de J.Magnifica kan ik einde seizoen pas krijgen,en de prijs weet ik nog niet.Maar als ik ze koop laat ik je het wel weten.Eerlijkgezegd wil ik eerst info over groei en overwintering hebben,als ik het aan mijn vriend vraag is het altijd vrij simpel,maar ja die zit in de tropen.De onder kant van de J.Magnifica zou volgens mijn vriend met zilver achtige fijne beharing zijn,maar jij hebt het over blauwe gloed dus is het nu de gene die jij bedoelt.Normaal doe ik alleen planten van uit de tropen over laten komen,en van palmen weet ik niet veel.En doe hier eigenlijk nooit wat mee.
Ferurs

di, 17/10/2006 - 22:43
texeltje

Hoi Ferurs,
Als je je hand kan leggen op de zaden van Johannesteijsmania magnifica, dan heb je toch iets heel bijzonders hoor...en ook iets onbetaalbaars.....dit is de enige blauwe soort, en is inderdaad aan de onderkant bedekt met witte zilverachtige haartjes, als je even op google deze palm intypt dan zie je wat ik bedoel, de andere 3 soorten de Joh. altifrons, de Joh. lanceolata en de Joh. perakensis
zijn allen groen...maar daarom ook niet minder bijzonder hoor, vind ze alle vier heel mooi om te zien.
De Joh. perakensis is volgens mij de enige die een stam vormt.
maar ben benieuwd.....

di, 17/10/2006 - 22:45
ggraat

Johannessteijsmannia magnifica.
See notes under Corypha.Seed germintes within 45 days and should not be allowed to dry out completely before sowing.The outer seed shell often cracks and breaks off, but this seems to cause litle problem with germination and may even enhance it.If craked,the shell should be removed so water does not become trapped between parts of it and the seed itself and cause disease.
(Robert Lee Riffle & Paul Craft )
Mvg.Gerrit

di, 17/10/2006 - 23:12
clau

Hoi, ik heb ook wel interesse in de Johannesteijsmannia magnifica
zaden.

Ik ben ook wel benieuwd wat je zoal hebt uit de tropen.

Groetjes Claudia

wo, 18/10/2006 - 17:53
beaumontia

Hallo Clau en natuurlijk de rest
Als ik zaden van de J.magnifica binnen krijg laat ik het wel weten.
Het aantal Tropishe planten is veel te veel om te benoemen op dit forum.Maar een aantal zal ik benoemen.
Strongylodon.Macrobotrys
Mucuna Puriens
Mucuna Bennettii
Plumeria,s
Calliandra,s
Albizia,s
Thunbergia Mysorensis
enz enz te veel om hier te benoemen ,eigenlijk al wat zeldzaam en moeilijk te krijgen is,en zogenaamd hier niet te kweken is of als hier niet levensvatbaar beschreven zou zijn,is voor mij de uitdaging om het toch te proberen.En meestal lukt dit wel alleen is het altijd een speur tocht,maar heb ik in de loop der jaren een net werk opgebouwd,en verkoop ook wel eens wat aan Universiteiten etc en die helpen mij dan weer om aan een plant te komen die ik wil.Maar ik heb eigenlijk geen palmen,alleen de Trachy,dus qua palmen eigenlijk blanco.
Ferurs

vr, 20/10/2006 - 21:45
MiB

Hier meldt zich nog een geïnteresseerde om zaden over te nemen. Het zijn 2 beauties! Dus als je er teveel hebt neem ik er graag wat van je over. Denk niet dat je veel info over deze palmen gaat vinden. Ze zijn bijna niet te vinden dus er zal ook niet veel info beschikbaar zijn. Onbegrijpelijk maar waar!

Ik hoop dan ook dat het je gaat lukken om aan deze zaden te komen.

Gr. Miranda

ma, 11/12/2006 - 03:36
Llanero

Hallo,

Je zou in Endau Rompin kunnen kijken voor zaden.

Groet,

Alexander

Onderwerp gesloten