Musa basjoo, nog geen groei...

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 31/03/2007 - 15:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Musa basjoo, nog geen groei...

Ik houd het uiteraard nauwkeurig in de gaten, maar er ontwikkeld zich nog geen blad die zich gaat ontkrullen, een stam lijkt wel te willen maar zover is het nog niet.

Afachten maar...

Musa basjoo, nog geen groei...
za, 31/03/2007 - 19:19
mikey

Hey,

Bij ons loopt ie alweer een poosje uit hoor! De nieuwe gedeelten van de bladeren zijn door de wind alweer wat beschadigd. :-)

Groeten van Jacqueline

homepage: https://tinyurl.com/y24q5yvc

Musa basjoo, nog geen groei...
za, 31/03/2007 - 19:33
mikey

Edward? Jij vroeg eerder deze week in een ander bericht toch hoe onze grote phoenixen erbij stonden...heb ik dat goed dat jij het was? Kan het zo gauw ff niet terug vinden... :-(
Ze staan er wat minder bij dan vorig jaar hoor. We hebben ze vorig jaar uit een binnentuin gehaald, daar stonden ze in de volle grond.... wij hebben ze eruit gespit en in kuipen gezet. Ze staan nu nog in een schuurkas bij kennissen. We zijn er laatst weer ff geweest, maar ze zien er een stuk minder mooi uit als dat we ze er gebracht hebben hoor. Ze hebben natuurlijk in eerste instantie een knauw opgelopen van de verandering van de vaste grond én binnentuin, in een pot en verhuist. Daarna zijn ze door die kennis nog een keer verplaatst naar een warmer gedeelte van de kas, daar zijn de bladeren wel wat bij beschadigt.... en hij heeft ze ws af en toe ff teveel water gegeven....
Dus toen we er laatst waren hebben we een flink aantal bladeren eraf gehaald :-( Over een maandje gaan we ze denk ik ophalen, en op nog grotere kuipen zetten en dan maar kijken of ze er nog wat zin in hebben.... ff afwachten dus nog voor wat nieuwe mooie foto's..... maar ik voeg er in ieder geval ff een oude foto aan toe zodat iedereen weet over welk plant we het hier hebben.

Musa basjoo, nog geen groei...
za, 31/03/2007 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Mickey, wat wil je er mee gaan doen dan?

Als je ze in de volle grond wil zetten dan moet je dat nu doen, je kan ze overwinteren met golfplaten eromheen met lichtslang er binnenin, er zijn meer die het op die manier is gelukt, tenzij we zo'n winter als deze krijgen dan kan alles in de tuin staan, zonder bescherming.
Wat je doet van de ene kuip in de andere(grotere) en dan van een wat koudere kas naar een warmer deel en teveel water, is allemaal niet goed, wel zonde van zulke mooie palmen.

Deze palmen zijn het beste af in een serre of kas waar een exotische tuin is gemaakt, maar anders in de volle grond zou kunnen maar blijft moeilijk, onder de -5 graden krijg je toch al problemen, en met de natte winters hier blijf je inpakken en uitpakken, maar als je dat ervoor over hebt dan kan je ze houden, maar komt er toch een keer een strengere koudeperiode dan leggen toch het loodje hoe groot ze ook zijn, of je hebt zodanig veel schade dat herstel niet in volgende zomer voldoende is.

Dus tja je moet je eigenlijk afvragen wat je er dan mee moet, of wil je ze in grote kuipen blijven verplaatsen van je tuin zomers als kuipplant naar de kas in de winter, dat is ook een megaklus iedere keer.

Jammer dat ze minder mooi zijn, want mijn 2 phoenixen hebben aldoor buiten gestaan deze winter, geen centje pijn, perfect waren alle winters maar zo.

gr. Edward

za, 31/03/2007 - 22:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Mickey, ik heb jullie website eens bekeken en zoals ik zie ben je net als ik bezig, steeds mooier maken, en nieuw aanschaffen, leuk om te zien, en je tuin ziet er goed uit, mooie verzameling exoten.

Je verkoopt trachycapussen voor een zachte prijs, zal mijn buren het eens laten zien, die hebben nog wel plek.

gr. Edward

ma, 02/04/2007 - 22:02
Exotic Life

Mijn basjoo, is al flink aa de groei, al zeker bijna een meter nieuw groen is eruit geperst. Deze winter had ik alle bladeren eraf gesneden, en al wel een "stelling"er rondom heen gezet die ik dan later kon opvullen met stro als het ging vriezen. Dit heb ik dus niet meer gedaan, in feite dus zowat onbeschermd de winter doorgemaakt, geen mm verlies. Eentje verderop zelfs het kleine spruitje van 10 cm hoog had ze blaadjes nog goed eraan zitten. Ik denk haast als ik de bladeren niet eraf had gesneden dat ze er nog aardig uit hadden gezien.

di, 03/04/2007 - 02:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi exotic life, bij mij ziet het er niet zo uit hoor, als ik van de groeisperen het bovenste kopje eraf trek met mijn nagel dan is het eronder supergroen, maar het ontkrullen van de bladeren is nog niet aan de orde.

Misschien is het warmer bij jouw tegen die muur?

Ik kan alleen afwachten?

gr. Edward

Onderwerp gesloten