palm zaailingen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/09/2009 - 00:56
peter

palm zaailingen

Ik heb een heel aantal (70-tal) zaailingen staan van dit jaar, o.a. Phoenix soorten, Beccariophoenix alfredii, Gaussia princeps, Arenga engerli, Nannorhops arabica, Sabal uresana.

Deze staan momenteel nog binnen warm en vochtig in een aquarium met plastiekfolie er over. Kan ik deze stilaan beter laten droger staan en koeler voor de winter. Deze gaan normaal net vorstvrij overwinterd worden.

ma, 28/09/2009 - 22:39
ed ressiv

Je kunt ze onmogelijk in de warme bak door blijven houden. Ik weet wel dat ze graag flink terug vallen als ze redelijk kouder komen te staan.
Kun je ze niet trapsgewijs af laten harden? dus eerst nog in een kamer zonder verwarming in de bak maar nog wel redelijk vochtig.
Daarna weer wat koeler, telken met een tussenperiode van enkele weken.
Ik heb veel zaailingen ook plotsklaps verplaatst met zeer slechte resultaten. Wellicht kunnen anderen ook even hierover hun licht laten schijnen en van verder kommentaar voorzien.
Bij voorbaat succes
Groet
Hans

di, 29/09/2009 - 01:25
peter

Hoi Hans,

Met de koelere temperaturen zullen deze dan automatisch afharden als ik het goed begrijp. Ik laat ze dan voorlopig nog onder de folie.

Bedankt,

Peter

di, 29/09/2009 - 10:09
lily-anne

Je kan om te beginnen ook gaatjes in de folie maken zodat ze wat minder fragiel worden en zo steeds was meer lucht geven om ze gewoon te maken aan drogere kamerlucht - De temperatuur mag je ook stilaan laten zakken - zo is de overgang niet te groot - moeten zonder folie zeker de winter kunnen doorgaan en ook zonder extra verwarming - onverwarmde kamertemperatuur is naar mijn mening genoeg
groetjes
Lily-Anne

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag