Palmboom

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 13/09/2005 - 18:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Palmboom

Hallo,

Ik heb al ongeveer een half jaar een echte dadelpalm(Dactylifera uit Kenia), en zoals iedereen weet komt hij eerst als een grasspriet tevoorschijn, en vormt dan telkens blad voor blad. Maar hoeveel bladeren komen er nog één-voor-één omhoog, voordat het een echt stammetje krijgt met echte veerbladeren eraan?

Het derde sprietje komt nu omhoog, en hopelijk weet iemand wanneer het een echt palmpje wordt met veerbladen eraan?

Bedankt!

di, 13/09/2005 - 20:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
ik heb reeds vaak pitten van dadels laten kiemen, en dat lukt heel goed. Het aantal enkelvoudige bladeren dat hij krijgt heb ik nog eigenlijk niet geteld. Ik vermoed dat er ongeveer een 4 à 5 moeten zijn. Als je je plant goed verzorgt zou volgend jaar het eerste gevederde blad tevoorschijn moeten komen.
Veel succes,
Paul

di, 13/09/2005 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de info. En hoe zal het zich dan ontwikkelen, wordt het stammetje na 5 sprieten zo dik dat er gewoon gevederde bladen tevoorschijn komen?

wo, 14/09/2005 - 00:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
het stammetje wordt slechts geleidelijk dik! De eerste gevederde bladeren zijn dan ook niet zo groot. Het groeiritme hangt af van de omstandigheden (vocht, warmte, licht en voeding). Zal bij gelegenheid (toestel is niet thuis tot zondag) een foto van een zelfgezaaide dadelpalm (is nu 4 jaar) bijvoegen.
groeten
Paul

di, 20/09/2005 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn Phoenix reclinata vormt nu zijn 6de blad. De blaadjes worden steeds groter en groter en bij het 6de blad zie ik nu ook wat tandjes op de bladrand. Het stammetjes is ongeveer 1 cm breed en al redelijk stevig. De palm is nu juist 2 jaar. Maart- November buiten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag