Phoenix maakt naam waar.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/07/2009 - 16:40
Matthijss

Phoenix maakt naam waar.

Een phoenix die in maart toen ik het te druk had om de hele tijd te beschermen volledig gespeerrot was, en maar 2 en een half blad over had maagt nu een duidelijk waarneembare groeikern aan, Whats in a name!

za, 01/08/2009 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een aardige associatie met betrekking tot Phoenix. Ik heb dezelfde ervaring met een grote roebelinii. Heeft anderhalf blad over en de speer kon er dit voorjaar zo worden uitgetrokken. Er prijkt nu weer een groen stompje bovenop. Of dat definitief herstel betekent, moet ik afwachten. Het is in ieder geval hoopvol. Ook bij de robuste Trithrinax campestris komt tot ieders verrassing weer een blad uit de prut gegroeid.

Groet,

Draco

Phoenix maakt naam waar.
do, 06/08/2009 - 14:46
Matthijss

Het ziet er naar uit dat het vier veren tegelijk gaan worden, in september ga ik een fotoserie maken, ben ook benieuwd wat voor bladeren het gaan worden. het groeit nu 2 centimeter per dag.
Ben ook benieuwd naar de biologie hierachter, heeft waarschijnlijk te maken dat het heel erg lang duurt om cellen van functie te veranderen.

do, 06/08/2009 - 16:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me niet, dat dit iets te maken heeft met verandering van cellen. De nieuwe bladeren komen vanaf het groeipunt, diep gelegen in de 'stam'; ze waren al aangelegd. De plant slaat gewoon een stukje over; dwz. de bladeren die bevroren waren.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag