Trachycarpus princeps

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/01/2009 - 21:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Trachycarpus princeps

Ik overweeg om in het voorjaar een Trachycarpus princeps uit te planten. Heeft iemand daar de afgelopen winterperiode al ervaring mee opgedaan?
Als kuipplant vind ik deze palm tot nu toe geen succes. Hij groeit weliswaar redelijk snel, maar de bladeren blijven klein. De princeps lijkt wel iets op wagnerianus, maar die ontwikkelt zich als kuipplant veel krachtiger.

Groet,

Draco

Trachycarpus princeps
zo, 25/01/2009 - 22:45
kristof p

ik heb enkele princepsen in de tuin groeien. dit is hun tweede winter en tot nu toe gaat het prima. mijn grootste heeft wel speerrot opgelopen maar dit komt net omdat ik deze heb beschermd deze winter. ingepakt met vliesdoek en nog eens een bloempot erboven op zonder te luchten voor twee weken is vragen om problemen...ik hoop dat hij vlug herstelt in de lente. andere en kleinere princepsen die onbeschermd waren hebben geen schade :).

nog een foto van mijn grootste princeps op 23 december 08.

Trachycarpus princeps
ma, 26/01/2009 - 06:09
sub T

Speerrot en tot nu toe gaat het prima?

Ik krijg meer en meer de indruk dat er al conclusies uit deze winter getrokken worden terwijl hij nog lang niet voorbij is.

In maart-april gaan er mischien nog een hoop schadegevallen zich aanmelden

Groetjes Kim

ma, 26/01/2009 - 18:29
kristof p

Kim,
die grootste heeft speerrot terwijl deze beschermd was, kleinere onbeschermde zaailingen zijn nog in prima conditie!

gr
Kristof

ma, 26/01/2009 - 18:39
Matthijss

Wordt speerrot dan niet gewoon tenminste gedeeltelijk door zuurstofgebrek veroorzaakt? Bij dooi onmiddelijk uitpakken denk ik dan.
Overigens heb ik de fortunei ook zelden als mooie kuipplant gezien, het blijven een beetje scharminkels vergeleken bij hun vollegrondsoortgenoten.

ma, 26/01/2009 - 23:06
kristof p

stilstaande vochtige lucht is erg slecht voor palmen(planten). ik denk dat twee weken zonder te luchten iets teveel van het goede is voor een Princeps. men P. canarensies vond dit blijkbaar niet erg...de ene palm is er gevoeliger voor dan de andere zo is Parajubaea daar ook erg gevoelig voor...

heb er wel nog vertrouwen in dat hij terug zal uitlopen wanneer het lente word :)

gr
Kristof

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag