winterbescherming Kniphofia's

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 16/12/2014 - 13:56
ashira

winterbescherming Kniphofia's

Hallo,

Ik wil mijn Kniphofiainfo-icon's winterbescherming geven. Ik zit te denken door 4 palen rondom de planten te slaan waar een houtenpallet op kan liggen. Daarover een transparant plasic folie te trekken en deze met stenen vastzetten tegen het weg waaien.
Ik ben bang als ik stro toevoeg (Zoals met Gunnerainfo-icon) dat de plant geen licht krijgt in de winterperiode en daardoor zal sterven.
Iemand ervaring?

gr, Harald

di, 16/12/2014 - 14:29
GreenConnection

Zowel Kniphofiainfo-icon als Gunnerainfo-icon zijn 's winters bovengronds kaal, dus is er geen probleem met afdekken door middel van wat dennentakken.

do, 18/12/2014 - 09:04
Polplastron

De Kniphofiainfo-icon die ik hier heb staan, houdt toch iedere winter een deel van
z'n blad hoor.... Ik 'vouw' deze bladeren zoveel mogelijk rond de plant
en gebruik deze als winterbescherming. Op mijn zandgrond heeft dat altijd
al goed gewerkt.

Groeten,

Pol

do, 18/12/2014 - 12:51
satomi

Kweker Marcel de Wagt is gespecialiseerd in dit plantengeslacht. Hij omschrijft het op zijn website als zijn 'absolute favoriet', en heeft al jaren ervaring met de planten. Hieronder een link naar de pagina Kniphofiainfo-icon van zijn website, met uitgebreide informatie over verzorging etc. van dit 'legale vuurwerk'

http://tinyurl.com/yxady8gy

(link even kopiëren en plakken)

do, 18/12/2014 - 13:49
ashira

Mijn kniphofiainfo-icon's behouden ook altijd voor een deel blad, ik ben bang als je dit afknipt de plant geen zuurtsof meer krijgt en dood gaat. Het zelfde geld als ik de pol af zou dekken waardoor er geen licht meer bij de plant komt. Ik heb gelukkig ook zandgrond en zou het zonde vinden wanneer de planten niet meer terug komen, want voor mij is Kniphofia een van de mooiste plant die er bestaat.
Dus ik denk dat ik alleen een dakje ga bouwen zodat ze het niet te nat krijgen aankomende winter (als we die nog krijgen). Afgelopen periode een groot succes gehad met mijn Eremurusinfo-icon knollen, dat wil ik volgend jaar ook met alle vuurpijlen hebben.

do, 18/12/2014 - 22:25
Polplastron

Als je grond voldoende waterdoorlatend is (en dat is vaak bij zandgrond
wel het geval), dan is dat dakje voor de meeste Kniphofiainfo-icon-soorten en -
variëteiten niet echt nodig volgens mij. Zo'n tere plantjes zijn het
niet....

Onderwerp gesloten