zaailingen trachycarpus fortunei overpotten->vr

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/01/2009 - 16:02
JelleVR

zaailingen trachycarpus fortunei overpotten->vr

ik heb juist mijn zaailing overgepot, maar toen ze nog in de zaaibak zaten, kwamen alleen maar de bladjes piepen.

nu dat ik ze eruit hebben gehaald zag de stam(denk toch dat het het stammetje was) wit. moet de potgrond weer aanvullen tot de bladjes of moet de witte stam te zien zijn?

alvast bedankt

hier enkele foto's

zaailingen trachycarpus fortunei overpotten->vr
wo, 21/01/2009 - 16:02
JelleVR

2

zaailingen trachycarpus fortunei overpotten->vr
wo, 21/01/2009 - 16:03
JelleVR

3

zaailingen trachycarpus fortunei overpotten->vr
wo, 21/01/2009 - 16:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo

Het verstandigste is de plantjes net zo diep weer te planten als dat ze uit de grond gehaald zijn. Ze staan nu dus eigenlijk te hoog. Dat wat je daar ziet is niet een stam . Het is alleen de plant zelf waarin de blaadjes tot ontwikkeling komen. Als ze zo in de potjes gelaten worden (met het witte erboven) zullen ze waarschijnlijk ook niet dood gaan, maar toch voor de zekerheid is het beter ze wat dieper te planten.

Met vriendelijke groet,

Michiel

wo, 21/01/2009 - 19:09
sub T

hier mijn ervaringen:

Ik heb ook eens met dezelfde vraag gezeten met mijn eerste lichting trachy-zaailingen.

Ik had toen bij wijze van proef de helft zoals bij jou hoger ingepot zodat het witte stammetje bovengronds kwam te staan.

Ik heb gemerkt dat deze minder goed groeiden dan die dieper stonden, en ook splitste de oudste blaadjes telkens van de stam af.

Ook las ik onlangs nog ergens dat kleine trachy's liever net ietsje dieper ingeplant staan dan de meeste andere palm-zaailingen.

nog iemand ervaringen hiermee?

groeten kim

wo, 21/01/2009 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nieuwe wortelvorming vindt bij palmen altijd boven de bestaande wortels plaats. De voet van de palm voorzover die bij zaailingen al herkenbaar is, dient daarom iets onder de aarde te schuilen. Daarmee wordt voorkomen dat wortels bovengronds ontspruiten en de zaailing omhoogdrukken zodat deze op stelten komt te staan. Je ziet dit verschijnsel wel bij oudere zaailingen die in te ondiepe potten staan. De wortels kunnen daarbij verdrogen en de groei stagneert. Speciale palmpotten hoog en smal van vorm zijn het beste.

Onderwerp gesloten