Zonuren...

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/05/2006 - 10:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zonuren...

Laten we hopen dat het niet al te lang zo blijft want hier is alweer genoeg vocht gevallen voor de komende maanden, ondanks de droge periode in mei die we achter de rug hebben.
Mijn planten groeien hier niet sneller op, de musa basjoo beweegt nauwelijks, de dagen van 23 a 25 graden geven toch meer groeieffect dan dit soort dagen met veel neerslag maar weinig tot geen zonuren en een koudere temp.

Ik hoop dat het beter wordt maar de voorspellingen zien er niet gunstig uit voorlopig.

Zonuren kan ik niet geven maar water wel.

zo, 21/05/2006 - 13:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tis hier nu redelijk en (verrassend) windstil. Heeft gisteren de hele dag gehoost. Mijn Hedychium's in de tuin laten zich dan ook nog niet zien.... grrr. De palm was zo mooi is nu toch wel enigzins verwaaid. En mijn banaan staat nog binnen (zaailing) dus die is gelukkig nog heel maar om goed te groeien zou tie echt wel wat meer warmte willen hebben. Op deze manier wordt het geen plant die deze zomer de tuin in kan...

Al met al waren we heel goed begonnen maar is de groei van die afgelopen mooie weken in deze afgelopen dagen mooi (letterlijk) de lucht in gegaan. Alleen de vijg stond beschut achter de poort en heeft totaal geen schade.

Gr. Miranda

zo, 21/05/2006 - 13:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

t klaarde hier vanaf een uur of tien gisteren op en de zon heeft de hele dag geschenen....alleen gisteravond en vannacht zware windstoten.....kneep hem wel even flink maar ben net een ronde door de tuin gegaan en er is geen schade........de wind stond gelukkig gunstig...op de voorkant van het huis.......

zo, 21/05/2006 - 14:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier schijnt nu een zielig zonnetje.... maar nog steeds windstil. Geloof dat de eerste buien in zeeland al gearriveerd zijn. Man en zoonlief zijn daar aan het wandelen in de duinen. En moeders is (zoals jullie wel zien...) braaf aan het studeren....

Gr. Miranda

zo, 21/05/2006 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier redelijk en nagenoeg geen wind, flauw zonnetje en temp. van 17 graden, maar het niet om over naar huis te schrijven.

Laten we hopen....

zo, 21/05/2006 - 19:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

hahahaha miranda ......heel herkenbaar....gelukkig hebben we meerdere "studies"en laten we even in het midden met welke we aan de gang gaan........99% exoten en 1% werk zoiets ongeveer!

ma, 22/05/2006 - 00:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Doe mij nu maar weer de zon en warmte ... Musa basjoo is hier letterlijk zijn waarde weer kwijt gewaaid, zijn alleen nog wat steeltjes met her en der wat bladeren, alleen de kleinste scheuten behielden blad. Eer dat deze er weer mooi op staat is het pas begin juli. Heb ik het geluk met die kerk hier zeg, waardoor de wind gaat draaien en dus schade aan planten aan alle kanten heb en extra hard toeslaat :(

Aankomende week verwachten ze nog voor heel nederland minimaal 40 mm regen dus zo mooi is het niet, daarna tog weer oplopende temp heb ik gezien.

ma, 22/05/2006 - 02:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gisteren even na de middag een windstoot om u tegen te zeggen gehad. Na een 15 tal seconden begon het zo te waaien dat ik maar eens buiten ging kijken en ik vreesde al dat er een windhoos was want zo'n wind was er en bladeren en allerhande andere rommel vloog in een grote cirkel hoog in de lucht.
Vandaag vond ik een kopje waar de vrucht van een zomereik in zit in de pot van m'n basjoo. Alleen staat de dichtsbijzijnde zomereik een meter of 600-800 verder :-)

Onderwerp gesloten