dendrobium nobile

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 20/11/2009 - 20:51
anne moon

dendrobium nobile

hallo

ik kreeg van iemand 2 jaar geleden een witbloeiende dendrobium nobile.
de plant had 2 bulben waaraan hij/zij bloeide. nu lees ik dat je weinig water mag geven en een rustperiode moet geven als je wilt dat de volgroeiede bulben bloeien.
maar het probleem is dat de plant bij mij nog steeds niet bloeit.
hij/zij maakt wel ongeveer om de 3 maanden nieuwe scheuten dus hoe kan ik hem een rustperiode geven als hij constant groeit. de plant had 2 volgroeide bulben en nu 4 volgroeide + 6 nieuwe scheuten van +- 20 cm lang

alvast bedankt

vrgr

anne

vr, 20/11/2009 - 22:02
RdB

Citaat:

In november zet men de plant volkomen droog weg op een zeer lichte en koele plaats. (koude kas of op de vensterbank in een vorstvrije logeerkamer of badkamer). In deze periode rijpt de nieuwe bulb goed af en tegen eind februari, begin maart ontstaan de knoppen. Zijn deze ± 1 cm groot dan kan met heel licht broesen worden begonnen om tenslotte over te gaan naar gieten in de bloeiperiode en verder.
Deze droge, koude tevens lichte periode in de wintermaanden is essentieel voor de bloei. Geeft men in die periode toch water dan ontstaan vaak kleine plantjes (zg. keiki's) op de plaats waar de bloemen hadden moeten verschijnen.
Ook voor liefhebbers, die niet over een kas beschikken is dit een mooie plant.

Uit de orchitheek van de NOV: https://tinyurl.com/y5d33ugb

(spaties verwijderen)

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag