Eindelijk weer bloemen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/12/2006 - 22:39
teigetje

Eindelijk weer bloemen

Dit is de eerste orchidee die ik weer in bloei heb gekregen sinds ik een paar maanden geleden aan deze hobby ben begonnen, ben daar toch wel een beetje trots op, dus zodoende hier de eerste knop die is uitgekomen(hoop uiteraard dat ze allemaal uit gaan komen) de foto is helaas wel overdwars genomen anders paste hij niet op de telefoon!

groetjes Teigetje

Eindelijk weer bloemen
zo, 03/12/2006 - 22:55
richmomo

ik heb ook sinds mei een paar orchdeen maar ik krijg ze niet verder as de knop en die verdroogd heb nu een met een dikke knop die er al een paar week in zit maar niet open gaat.

di, 05/12/2006 - 01:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lichtgebrek is waarschijnlijk de oorzaak. In deze periode is er weinig licht en dat is ongunstig voor de bloei. Zet de planten zo licht mogelijk!

di, 05/12/2006 - 21:18
teigetje

Heb mijn orchideeen inderdaad in het raamkozijn staan, aangezien de zon nu geen schade aan kan richten, verder besproei ik de bovenkant van de grond en de stengels met de plantenspuit, dus geef ze geen water met de gieter. Heb deze orchidee nadat ze uitgbloeid was een tijdje met rust gelaten (eigenlijk een beetje laten uitdrogen) en toen kwamen er op de nieuwe scheut allemaal nieuwe wortels. Vandaag is de tweede knop uitgekomen dus ze heeft het naar dr zin! Denk dat je door schande wijs moet worden want me eerste orchideen kan ik denk ik toch beter weggooien, want die doen al maanden niks!

Groetjes Linda

Onderwerp gesloten