phalaenopsis

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 16/08/2007 - 17:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

phalaenopsis

Ik heb een geelbloeiende phalaenopsis, echt felgeel, maar hoe langer de bloemen eraan zitten hoe bleker ze worden, geef ik te weinig voeding, krijgt hij teveel licht of is het gewoon normaal?

do, 16/08/2007 - 18:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik kan me eigenlijk alleen bij het laatste wat voorstellen. Orchideeen ondervoeden is toch al moeilijk maar dan verwacht je dat ze niet bloeien of bij het opengaan al lichter van kleur zijn. Phalaenopsis heb je vast niet in de volle zon staan dus een echt bleek effect zal er ook niet zijn, blijft over: ordinaire veroudering. Dat zal ook wel deels onder invloed van licht zijn maar je kan hem moeilijk in een donkere kast zetten.

Ruud

do, 16/08/2007 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hij krijgt wel een klein beetje ochtendzon, maar hij blijft redelijk lang gewoon op kleur maar ongeveer 2 maanden na het openen van de knoppen worden de bloemen steeds iets bleker, je zou verwachten dat ze dan uitgebloeid waren ofzo, maar nee de bloemen blijven gewoon nog twee drie maand aan de plant, en de plant is echt in optimale conditie, ik denk dat ik hem toch wat meer schaduw zal moeten geven.

do, 16/08/2007 - 19:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat dit normaal is voor de plant. Bij mij gebeurd net hetzelfde, na een tijdje word de kleur minder fel en nog later vallen ze af. Dit gebeurd bij mijn volledig gele bloem maar ook bij mijn gele bloem met paarse vlekken. Heb dit ook al gemerkt bij de gele orchideeen op mijn werk. Bij ander kleuren heb ik dit niet en ze krijgen net dezelfde behandeling.

vr, 17/08/2007 - 15:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oke dan zal het wel gewoon zo horen, maar ik vroeg me nog iets af, die gele ruikt erg lekker maar alleen als het warm is, als het wat kouder is ruik je niks, hoe kan dit?

za, 18/08/2007 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

De chemische processen die in de bloem de geurstoffen aanmaken kunnen reageren op b.v. temperatuur maar ook licht. Sommige bloemen geuren derhalve in de ochtend of juist in de avond of nacht. Alles is er op gericht de (voor de plant kostbare!) geurstoffen zo efficient mogelijk te gebruiken dus alleen dan te geuren als de aan te lokken bestuiver ook actief is. Per slot van rekening doen ze het om de sex en niet om ons te behagen!

Ruud

za, 18/08/2007 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Weer iets bijgeleerd, bedankt!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag