aardbeienbed; veel onkruid & veel uitlopers, h

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 09/08/2009 - 22:27
niccop

aardbeienbed; veel onkruid & veel uitlopers, h

kan ik dit aarbeienveld winterklaar maken? er zit veel onkruid doorheen, bijv. boterbloem die net als de aardbei uitlopers heeft, de moederplanten hebben ontzettend veel uitlopers, veel zijn al in de aarde gegroeid en veel liggen nog los. Het lukt me haast niet om er doorheen te werken, het onkruid krijg ik er haast niet uit ivm de uitschieters...hoe kan ik het veldje opruimen? wie heeft een goed plan voor mij? De aardbeien zijn verleden jaar geplant en geven volgend jaar nogmaals aardbeien, het zijn kimberly's (ze leveren in het voorjaar veel aardbeien)

aardbeienbed; veel onkruid & veel uitlopers, h
zo, 09/08/2009 - 23:02
mun

Ik zal beschrijven hoe ik het doe.

Eind juli na de oogst knip in van de moederplanten de bladeren af. Het aardbeienbed wordt dan al een stuk overzichtelijker. Als ik het bed nog een jaar wil aanhouden knip ik alle uitlopers eraf, de uitlopers die al geworteld zijn trek ik uit de grond. Als ik een nieuw bed wil aanleggen plant ik de mooiste gewortelde uitlopers op de nieuwe plaats.
Daarna ga ik onkruid wieden. Als ook dat gebeurd is is het weer een mooi aardbeienbed geworden met duidelijke rijen. Wel goed water geven de eerste tijd, na een tijdje zitten er weer mooie frisse nieuwe blaadjes aan de planten.

Ik weet niet of dit een goede methode is maar het werkt altijd prima bij mij, altijd een grote oogst met mooie, lekkere aardbeien.

Succes ermee.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag