Peren en pruimenboom

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/08/2009 - 13:06
Dubbeldo

Peren en pruimenboom

Wij hebben 2,5 jaar geleden 2 fruitboommpjes gekocht.Beiden groeien ze als kool,maar vruchten...ho maar.De (duo)peer,heeft 1 hoofdstam,2 zijstammen en aan elke zijstam groein 3a4 takken bijna loodrecht omhoog en zitten vol met bladeren,Nu heb ik ergens gelezen,dat men deze zijtakken moet ombuigen,om de vruchtgroei te bevorderen Klopt dit,en zo ja,kan ik deze zijtakken dan wat inkorten,want anders nemen zij een behoorlijk stukje tuin in beslag,De Pruim groet ook erg goed,ook deze heeft 1 hoofdstam 2 zijstammen en aan elke stam zo;n 3 a 4 takken,waarvan er 1 bija loodrecht omhoog groeit en de andere zijwaarts.Deze takken zijn inmiddels zo;n 1 a 1,5 meter.maar ook aan deze boom nog geen spoor van vruchten.Mijn vraag is nu,wat kan,of moet ik doen,om deze boompjes zo goed mogelijk te behandelen,zodat er,misschien het volgend jaar wel vuchtgroei is.
Alvast dank voor de.door U te nemen moeite
Dubbeldo

za, 15/08/2009 - 22:48
Piet_O

Door bij de pereboom de takken horizontaal te buigen, rem je de vegetatieve groei en krijg je in de regel meer bloei en dus ook meer vruchten. De takken mag je best een stuk afknippen. Het uitbuigen kun je het beste in de zomer doen dan zijn de takken wat minder breukgevoelig dan in de winter.
Pruimen zijn over het algemeen erg wild groeiers en vormen geen mooie boom. Zelf heb ik mijn pruimen bomen ook uitgebogen met goed resultaat.

Onderwerp gesloten