perzikboompj- krulbladeren en geen vrucht

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/03/2005 - 15:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

perzikboompj- krulbladeren en geen vrucht

ik heb een perzikboompje een jaar of 3, deze heeft in het begin alleen gebloeid en het jaar erop had ik maarliefs 12 perzikken, helaas is dit de enige keer geweest, het boompje krijgt het eerste halfjaar krulbladeren en vallen eraf en de bloesem komt niet verder dan een grote knikker, wie kan mij vertellen hoe dit komt en hoe ik hem moet snoeien?

ma, 07/03/2005 - 18:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zijn er verder geen beestje oid in de bladeren te ontdekken.
Zelf denk ik aan spint, dan zit er aan de onderkant van het blad een hele kleine soort spinnewebjes met daarin roodachtige mijten. Die zorgen ervoor dat blad gaat krullen, bruin wordt en afvalt.
Verder denk ik aan roest, maar ik weet niet of een prunusinfo-icon dat kan hebben, of anders bestaat er ook nog vruchtboomkanker, maar hier weet ik verder ook niet vanaf.

ma, 07/03/2005 - 20:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

krulbladziekte bij perzikken is een schimmelziekte heeft niets te maken met ongedierte, mijn boom heeft dit ook alle jaren maar ik heb toch altijd een mooie oogst, en ik spuit niet omdat ik biologisch teel.Het aangetaste blad valt af en wordt vervangen door nieuw blad.Bloesem kan door vorst geraakt worden omdat een perzik nogal vroeg bloeit, en aantal perzikken daar moet de zomer natuurlijk ook een beetje voor meewerken.

do, 10/03/2005 - 16:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij regen worden de sporen van de schimmel verspreid over de boom en komen terecht bij de jonge blaadjes. hierdoor onstaan de misvorming van de bladeren. bij een koel en nat voorjaar gebeurt dit juist. aangetast blad en aantastingen direct wegsnoeien.

do, 10/03/2005 - 20:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

aangetast blad wegsnoeien? dan heb je geen boom meer over alleen nog een stam , het blad valt gewoon af en wordt vervangen door ander en raar maar waar dit blad blijft gezond. Ook het fruit heeft geen last en is lekker.

do, 10/03/2005 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aangetast blad en aantastingen direct wegsnoeien, zodra je de ziekte ontdekt valt dit nog te overzien. En anders toch maar de schrijver van mijn boek even na vragen.

vr, 11/03/2005 - 09:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jolande tuinieren kan je niet leren uit boeken, het is een basis,maar je moet ook veel bijleren door te kijken,te ondervinden en zelf proberen wat kan en wat niet kan.Ondervinding is de beste leerschool!
Veel schrijvers van tuinboeken hebben zelfs geen eigen tuin, hoe kunnen die weten wat je in de praktijk moet doen?Zelfs op engelse tuinprogramma's geven ze toe dat ze geen tuin hebben. En Engeland is toch wel het land van de betere tuincultuur.

vr, 11/03/2005 - 23:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste anoniem, probeer eens uit wat het beste is bij jou boom. daar gaat tenslotte jou vraag over. heel veel plezier van de boom en een goede opbrengst.

vr, 18/03/2005 - 11:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Idd Yolande, wegsnoeien is de beste methode om die zomer, en naar een volgende zomer toe, een goede oogst te krijgen. Zo krijg je een prima overzicht over de boom. En immers, dit probleem stelt zich altijd bij perzikbomen! Perziken zijn bekend om hun 'beurtjaren'. Vroeger behoorlijk wat bomen gehad: het ene jaar kan die boom barsten en het volgend jaar heb je er idd mss maar 12. Veel succes.

vr, 18/03/2005 - 15:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gelukkig dat jij dit ook verklaart Tony. Hoef ik niet meer bij de schrijver van mijn boek op de koffie.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag