scharonfruit

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/01/2005 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

scharonfruit

ik zag in de katalogus van bakker de plant scharonfruit staan deze plant is afkomstig uit israel .wie kan me zeggen of ik deze plant hier kan telen ,en wie kent de latijnse naam?

di, 18/01/2005 - 13:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sharon is een vereedelde kaki, komt dus van israël, wordt ook geteeld in zuid-europa, dus een middelands zeeklimaat op zijn minst is nodig, ik vrees dat je die hier niet kan aanplanten ook niet in een verwarmde kas, het is een kleine boom tot grote struik( 4tot 8m) dus véél te groot om binnen te zetten.in bakkerkatalogussen staan nog wel eens meer planten die een utopie blijken te zijn oppassen, met zulke aanbiedingen van speciale planten.

wo, 19/01/2005 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt redpopy, weer een teleurstelling voorkomen

do, 27/01/2005 - 14:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan bij ons wel een aantal zeer verwante planten kweken die tot hetzelfde plantengeslacht (diospyros) behoren maar uit Noord-Amerika komen, het gaat hier om Persimoen en Kakipruim. De eerste geeft overvloedig kleine sharon-vruchten met een smaak die erg gelijkt op die van de sharon. Ze zijn in ons klimaat rijp na midden september. De kakipruim is ook zeer lekker, maar moet een beetje behandeld worden als een mispel. (kijk eens bij https://tinyurl.com/y67my6v8 onder 'bessen').

do, 27/01/2005 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hello.
Ik heb een persimoenboom, het blijft een boom met kleine kruin.
Is iets vorstgevoelig, was in 2004 licht ingevroren, andere jaren geen probleem.
Vruchten rijp in najaar, zo lang mogelijk laten hangen en dan nog 1 à 2 weken narijpen in huis, dan verdwijnen de meeste tanines.
Zeer mooi gekleurde vruchten, precies de echte sharon van in de winkel, vruchten evengrrot als in de winkel.

zo, 19/03/2006 - 16:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aan anoniem: ben ook op zoek om een sharon te kopen en deze bij een zuidermuur te planten. Waar heb jij de jouwe aangekocht en is deze een struik of boom en welke is de latijnse naam? staat hij bij jouw tegen een zuidermuur en hoe plant je hem ? welke meststoffen geef je hem? Dek je hem af tijdens de winter? graag een antwoord

Onderwerp gesloten