Anthurium andreanum

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 16/01/2007 - 11:28
elske z

Anthurium andreanum

Klopt deze naam en het wordt zo'n enorme bos maar de bladeren en bloemen blijven heel klein ik heb al meerdere opmerkingen gekregen dat alles zo klein bleef terwijl de plant enorm uit de hutten groeit ik heb al paar maal grote zijscheuten moeten verwijderen omdat de plant enorm breed werd en dat was echt lelijk maar in een nog grotere pot heeft ook geen zin want dan vormen zich alleen nog maar meer zijscheuten WAT TE DOEN?
Krijgt wekelijks flink water en regelmatig pokon en bloeit bijna het hele jaar door is nu bijna uitgebloeid er zitten er nu nog twee in terwijl er van de zomer wel een stuk of 12 tegelijk inzaten.
Hij staat er al ongeveer 4 jaar soms wat gele randjes aan bladeren maar wel telkens nieuwe bladeren.
(de plant is op de foto wat stoffig zag ik geen luis ofzo)

Anthurium andreanum
di, 16/01/2007 - 13:17
elske z

En nog een foto van de wildernis dichterbij

Anthurium andreanum
di, 16/01/2007 - 13:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn bij mijn weten (ik ben zeker geen Anthurium specialist) twee soorten in de handel: de lakanthurium A. andreanum (dus zonder i in soortnaam) en de Flamingoplant A. scherzerianum. Uw beschrijving lijkt mij eerder de laatste dan de eerste maar zoek eens op Internet met de afbeeldingzoeker.

Voorbeeld A. sherzerianum:

http://tinyurl.com/y5jftdea

Ruud

di, 16/01/2007 - 14:22
elske z

Hoi Ruud
Ik heb even gezocht met uw hulp maar het is zeker de eerste want de flamingoplant heeft gedraaide kelk en die van mij zeker niet ze heeft roze /rode punten in het schutblad staan met witte bobbeltjes wat dus de echte bloementjes schijnen te zijn maar ik kon weinig over die wilde groei vinden en hoe ik dat kan verminderen er zitten zoveel zijscheuten aan en de bloemen komen in de bloei ook overal vandaan en niet mooi in het midden.
groetjes Elske

di, 16/01/2007 - 17:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het hartvormig blad is duidelijk dat van een Anthurium Andereanum cultivar.
Anthurium Scherzerianum cultivars hebben slanker blad.

di, 16/01/2007 - 17:15
elske z

Ok de naam is goed maar weet iemand wat ik met die wildgroei aanmoet?
Het is gewoon een leuke plant want hij bloeit veel alleen zou het leuk zijn als de bladeren en bloemen wat groter zijn.
Een stekje bij mijn moeder heeft al grotere bladeren dan deze moederplant.
Na afsnijden komen er gewoon nieuwe zijscheuten , maar ik wil heel graag een grote plant met grote bladeren of gaat dat met dit exemplaar nooit lukken?

wo, 17/01/2007 - 09:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de plant veel grotere bladen kan vormen dan hij nu doet (zoals bij je moeder) dan kan je de plant of een groetere pot en verse grond geven of ook zelf met een stek verder gaan. Wat extra mest zou kunnen helpen maar daar heb ik eerlijk gezegd minder fiducie in.

Ruud

Onderwerp gesloten