Bruine vlekken Alocasia Polly en Calidora

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/02/2006 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bruine vlekken Alocasia Polly en Calidora

Ik heb sinds enkele weken twee Alocasia Polly's en een Calidora aangeschaft. Alles leek goed te gaan tot een van de Polly's bruine vlekken op de bladeren kreeg. Nu begint ook de andere Polly bruine vlekken te krijgen en ook de Calidora begint gele vlekken te vertonen op een van de bladeren. De een zegt dat het komt door het geven van teveel water, de ander zegt dat het komt door juist te weinig water.... WIE KAN MIJ HELPEN?

di, 14/02/2006 - 18:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb dus hetzelfde probleem. Heb jij al van iemand antwoord ont-
vangen? Ik hoor/zie het graag op deze site verschijnen.

di, 14/02/2006 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Koud water toedienen,chloorrijk leidingwater toedienen,koede standplaats ,tocht,warme droge lucht, of een kombinatie van de opgesomde items kan oorzaak zijn van bruine vlekken.

Groetjes A.del

za, 17/06/2006 - 21:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik geef pas water wanneer de grond droog aanvoeld, kan niet mis zijn denk ik, de mijne lekt ook steeds water aan de puntjes, zou dat normaal zijn?

do, 02/08/2007 - 18:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de punten water druppelen il dit zeggen dat de plant tevell water krijgt.

Groetjes

di, 21/08/2007 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

je moet zelf veel water geven aan de alocasia polly , de potgrond mag niet uitdrogen , en af en toe eens het blad benevelelen , een kamertemperatuur tussen 18 en 22 gr is ideaal , niet bij een verwarming zetten , wel op een luchtige plaats niet in vele zon , kan niet tegen tocht en kou , is de grote boosdoener ,en stof regelmatig de plant af , 2 maal per maand bijmesten ,de druppels die uit de plant komen heten guttatie dit is normaal , is een afscheiding van de nerven , kan wel kwaad doen aan uw houten meubels geef bij voorkeur regenwater nog veel geluk verder heb al 7 jaar zo een plant en staat vrij mooie groeten

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag