Hertshoorn verpotten plus verzorgen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/11/2006 - 13:21
poyck

Hertshoorn verpotten plus verzorgen

Ik heb al jaren een hertshoornvaren in een hangpot onder een dakraam hangen. Hij doet het geweldig goed maar ik denk dat de pot langzamerhand te klein wordt. Ik zoek een grotere pot.
- Wie weet waar goede potten voor dit doel te verkrijgen zijn?
- Wie weet welke grond ik het beste kan gebruiken?
- Moet ik nog iets doen met de oude kluit, of hem gewoon zo laten als hij uit de pot komt?
De huidige pot is 16 cm hoog en heeft een diameter van 18 cm. De steunbladeren (of hoe die bladeren die uiteindelijk bruin en bros worden ook mogen heten) hebben zich aan alle kanten over de potrand heen gewerkt en zijn wel zo'n 30 cm hoog en breed en de lange bladeren grijpen een meter in het rond. De plant heeft een groeispurt op het moment. De huidige pot is van plastic met een gat aan de onderkant (niet zo'n lelijk glimmend wit geval, maar mat, lichtgelig, onopvallend) en heeft geen schotel.
Ik zet de plant eens in de tien dagen een paar uur in een bad en dat is alles.
- Moet de plant eigenlijk bemest worden en zo ja wanneer en waarmee?

vr, 17/11/2006 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar een Hertshoornvaren is een epifyt en heeft dus weinig wortels. Voor de verzorging kijk eens naar:

https://tinyurl.com/y65fb4eq

Daar vind je ook grondsamenstelling

Je plant doet het erg goed, dus als de plant niet aangeeft groter te willen door uit de pot te groeien of zo, zou ik een succesvolle methode niet te gauw aanpassen.

Ruud

za, 10/02/2007 - 14:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn hertshoornkrijgt bruine bladeren heeft dopluis gehad en is behandeld metpromanal dopluis is weg maar bladeren blijven bruin worsw is hij nog te redden met dank voor Uw reaktie

ma, 26/11/2007 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben al geruime tijd op zoek naar een hangpot voor een Hertshoornvaren. Het klassieke type dat aan de muur bevestigd wordt. Wie kan mij aan verkoopadressen helpen?

Bij voorbaat dank,
Chris

Onderwerp gesloten