hydrocultuur

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/12/2007 - 15:00
hulleman

hydrocultuur

ik heb een grote plant op hydrocultuur. Misschien een domme vraag, maar kan deze overgeplant worden op normale grond/potgrond af gaat de plant dan dood? als het kan, hoe dit te doen? Of kan ik 'm gewoon in de grond zetten?

ma, 10/12/2007 - 19:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helemaal onmogelijk is het niet, maar waarom zou je het doen? Een plant op hydro heeft vele voordelen tov. een plant in potgrond.
Om welke soort plant gaat het?
Een plant op hydro heeft waterwortels gevormd en zou dus opnieuw grondwortels moeten maken. Niet elke plant zal dat zou gemakkelijk doen. Daarbij komt nog, dat de waterwortels erg kwetsbaar zijn en snel afbreken bij het overplanten.

di, 11/12/2007 - 14:40
hulleman

het is een palmachtige, geen idee wat het exact is. Het is een hele mooie grote plant maar mijn gehandicapte dochtertje blijft (en dat lijkt zo te blijven) de hydrokorrels maar opeten of door de kamer keilen (da's de wat rare reden). (Pot)grond laat ze met rust..

di, 11/12/2007 - 15:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu begrijp ik de reden. Toch laat een palm zich moeilijk overplanten. Misschien kun je bak afdekken met wat grote zwerfkeien? Of gaas erboven spannen? Het zou jammer zijn als de plant het niet redt, door het overzetten.
Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag