Licuala Grandis met bruine randen en plekken

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 08/04/2006 - 19:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Licuala Grandis met bruine randen en plekken

Hallo,

Ik heb een tijd terug een Licuala Grandis gekocht. Toen had hij al wat lichtbruine randen rond het blad. Echter nu worden ze steeds groter en het blad vertoont ook bruine plekken. Ik heb hem in een grote pot staan met seramis. Ik zorg dat hij genoeg water heeft en niet in direkt zonlicht staat. Wel staat hij op een lichte plek in de woonkamer. Ik heb daar nooit de verwarming aan, dus daar kan het niet aan liggen. Het is er gemiddeld een graad of 17.

Is er iets wat ik misschien over het hoofd zie? Moet ik het blad soms bevochtigen af en toe?

Ik heb wat foto's ter verduidelijking.

https://tinyurl.com/y4vkfrwg
https://tinyurl.com/y6dkv4dq
https://tinyurl.com/yxbx4w5t

Misschien dat iemand mij wat tips kan geven want ik zou het zonde vinden als mijn plant nog verder af zou takelen.

Groeten,

Marcus

za, 08/04/2006 - 22:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, als een Licuala grandis al bruine punten heeft bij de verkoop, dan is er duidelijk iets mis geweest in de voorfase. Misschien een slecht bewortelde plant of een tijdje in de winkel te droog gestaan.
Veel sproeien lijkt me niet verkeerd. De behandeling lijkt me goed.
Misschien toch eens terug naar het verkooppunt?

za, 08/04/2006 - 23:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

volgens de intratuin (waar ik hem gekocht heb) had ie een tijdje droog gestaan daar, en daardoor waren die randen ontstaan. "Dat zal gewoon weer goed komen" volgens de verkoopster. Het zag er ook niet echt ernstig uit.. enkel wat bruine puntjes/randjes. Maar hier is het dus veel erger geworden. Heb al met intratuin gebeld, en volgens hun zijn het brandplekken (door direkt zonlicht), maar dat betwijfel ik. Verder wisten ze ook niet veel te melden, behalve dat ik hem naar een wat donkerdere plek moest verplaatsen en de bladeren af en toe benevelen. De vraag die bij mij nu rijst is "wat te geloven"

zo, 09/04/2006 - 02:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Door tijdelijk droog te staan, heeft de plant kennelijk schade geleden. Beter was als ie niet verkocht was. Helaas blijkt u ervan op de hoogte te zijn gesteld en hebt de plant toch aangeschaft. Dan valt er weinig achteraf te klagen, helaas. Maar misschien komt de plant er nog weer bovenop. Met goede verzorging, zullen de nieuwe bladeren zonder bruine randen verschijnen. De oudere zullen helaas wel op den duur verdwijnen, maar dat is een natuurlijk proces. Succes!

zo, 09/04/2006 - 17:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Marcus, wat jammer want het is een mooie en niet goedkope plant. Ik zou idd tzt de bruine bladeren verwijderen want bij een goede verzorging nu zal het ongetwijfeld toch nog een mooie plant worden! Succes.

Onderwerp gesloten