Vlekken op bladeren van howea fosteriana

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/07/2007 - 16:18
MikeyMike

Vlekken op bladeren van howea fosteriana

Op mijn Howea fosteriana verschijnen sinds kort allemaal gele en bruine vlekken. Ook is de plant gestopt met groeien. Dit is erg jammer, omdat hij het eerst altijd goed deed. De plant heeft veel last gehad van de varenrouwmug maar die begint nu (gelukkig) langzamerhand te verdwijnen. Ik besproei de plant regelmatig dus ik denk niet dat beschadigingen het gevolg zijn van een te droge lucht. Zijn de vlekken op het blad sporen van een ziekte en is er wat tegen te doen?

Vlekken op bladeren van howea fosteriana
zo, 22/07/2007 - 16:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk een spint-aantasting.
De rouwvarenmug is niet de oorzaak.

zo, 22/07/2007 - 16:33
MikeyMike

Ik heb de plant al een aantal keren helemaal gecontroleerd en er is geen enkel ander ongedierte te bekennen dan de varenrouwmug en de kleine larven hiervan in de potgrond. Ik heb de plant een tijd geleden herpot en alle grond vervangen, maar de muggen (waarvan er overigens steeds minder en minder zijn) blijven enkel en alleen naar deze palm toegaan. Kan ik nog wat doen om de plant er bovenop te helpen?

zo, 22/07/2007 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou de aangetaste bladeren wegknippen en spuiten met een anti-spint middel.

zo, 22/07/2007 - 23:20
MikeyMike

Daar zat ik ook aan te denken, maar als ik alles zou weg knippen dan betekent dat dat ik dan geen plant meer over hou... Ik ga in ieder geval het antispintmiddel gebruiken!

wo, 25/07/2007 - 01:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zie op de foto dat er op het blad ook een grijzige waas zit.als dit inderdaad het geval is,is het geen spint maar voor 99% zeker trips.dit is goed te bestrijden.

succes m.

wo, 25/07/2007 - 21:56
MikeyMike

Dat is inderdaad ook een mogelijkheid. Ik heb de plant al een paar keer van onder tot boven gecontroleerd op spint, luis, trips en varenrouwmug, maar ik kan niks (meer) vinden. In ieder geval heb ik wel een bestrijdingsmiddel gebruikt, misschien dat daarmee alles weg is. Ik hoop dat de plant zich alsnog hersteld, want volgens mij is de Howea fosteriana een vrij sterke plant.

ma, 26/11/2007 - 12:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als ik het zo zie is jouw plant een keer veel te nat of te droog geweest. Thrips aantasting geeft kleine bruine langgerekte vlekjes en niet de vlekken die je op de foto ziet.

Ik zou het zoeken in je manier van water geven

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag