Wat is er mis met mijn Cycas revoluta?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 16/03/2009 - 17:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat is er mis met mijn Cycas revoluta?

Ik heb een Cycas Revoluta waarvan niet één maar alle bladeren geel beginnen te worden. Is er bij deze plant een speciale verzorging nodig? Of een speciale grondsoort?

ma, 16/03/2009 - 22:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als Cycas revoluta in de rui gaat, gebeurt dat doorgaans met alle bladeren tegelijk. Een nieuwe krans van bladeren ontstaat ook in één groeispurt. Normaal wordt het oude blad pas afgestoten nadat er nieuw blad is gevormd. Als dat hier niet het geval is, heeft de plant het waarschijnlijk niet naar de zin. De oorzaak kan divers zijn, gebrek aan licht, water en/of voeding.
Te overwegen is om de plant vanaf mei op een beschutte zonnige plaats buiten te zetten. Het inmiddels afgestorven blad kan dan worden afgeknipt. Geef een flinke schep traagwerkende organische mest (bijvoorbeeld DCM nr 5 of korrels Osmocote)en meng dit door de bovenlaag. Als het meezit maakt de plant een nieuwe kroon en kan hij in oktober weer opgefrist naar binnen.
Ik heb zelf een revoluta die ook al een aantal jaren geen nieuw blad heeft gevormd. Er is nu wel enige ontwikkeling in het hart te zien en misschien beleven we dit seizoen eindelijk de lang verwachte nieuw blad explosie.

ma, 16/03/2009 - 22:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dankjewel, ik zal het eens proberen.

Onderwerp gesloten