Koreaspar verliest zijn naalden

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/09/2006 - 13:15
JP.Bosch

Koreaspar verliest zijn naalden

Deze spar is 8 jaar geleden geplant en de eerste 2 jaar ging alles prima.In het voorjaar als de nieuwe takjes en naaldjes komen merkt men duidelijk het bijgekomen stuk.De maanden daarop verliezen de takken bijna al hun naalden.Hoe hoger op de boom hoe minder naalden hij verliest,Enkel de uiteinden blijven groen.De boom groeit gewoon door en bovenaan is er helemaal niets te merken van dit naaldenverlies.
Wat doe ik hiermee?
Groetjes JP

di, 05/09/2006 - 21:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Koreaspar oftewel de Abiesinfo-icon koreana, heeft een plek nodig die in de zon ligt. Het kan ook zo zijn dat u humus geeft, daar houd hij niet van. Controleer ook een of er misschien beesten aanwijzig zijn op de takken. Neem dan eens een bakje met een stukje van de tak mee naar het tuincentrum en vraag welk middel er goed voor werkt.

Succes Plantadvies.
https://tinyurl.com/yxj6d9ld

do, 07/09/2006 - 11:20
JP.Bosch

Hallo Goeie morgen,
Ik heb zeer aandachtig je bericht gelezen en het zou wel eens kunnen dat het aan de bodem ligt want beestjes zitten er niet op en de standplaats is in volle zon.De plaats waar deze koreaspar staat is een cirkelvormige plantsoentje in het gras met een diameter van 4 meter waar voorheen eenjarige plantjes stonden.De samenstelling van deze grond is dus voornamelijk teelaarde met veel humus.
Hartelijk dank voor de info
JP Bosch

do, 07/09/2006 - 21:52
plantadvies

Aha dat is het dus.

Succes Plantadvies.
https://tinyurl.com/yxj6d9ld

Onderwerp gesloten