Niet groeiende hulst!

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/03/2007 - 14:03
IRB

Niet groeiende hulst!

Sinds 2 jaar hebben wij een hulst (struik) in de voortuin, echter groeit de struik helemaal niet. Ik heb een takje doormidden gebroken om te kijken of de plant nog leeft, maar hij is niet dood in ieder geval. Er komen alleen helemaal geen nieuwe blaadjes aan. Ook nu in maart ziet het ernaar uit dat er geen verandering komt. Kan iemand mij adviseren wat ik met de hulst kan doen? Wellicht een soort mest of voeding toevoegen of een stukje terugsnoeien?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

ma, 12/03/2007 - 21:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon wachten.

Blaadjes groeien niet constant aan maar met scheuten. Nog enkele weken wachten en alle bomen en struiken schieten weer uit.

ma, 12/03/2007 - 23:36
tuinprins

Als de struik niet groeit maar wel leeft dan kunt U er flink geld mee verdienen! Veel commerciele kweekbedrijven zouden maar wat graag zo'n struik willen kweken: eentje die groeit tot een bepaalde hoogte en dan stopt maar wel blijft leven.

Maar alle gekheid op een stokje: Waarschijnlijk heeft U de afgelopen 2 jaar niet goed naar uw hulststruik gekeken. Het lijkt mij sterk dat er helemaal geen nieuwe bladeren zijn aangekomen.
Het kan natuurlijk zijn dat de struik niet zo hard groeide als U verwachtte. De oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat hij op slechte grond staat. Ik zou de plant dit voorjaar in ieder geval wat organische mest (= geen kunstmest) geven, dat kan nooit geen kwaad.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag