Notelaar ziek?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 05/08/2009 - 09:28
rikkie

Notelaar ziek?

we hebben reeds een 10 tal jaar een okkernootboom staan. Dit jaar echter is er iets mis mee!
Niet op alle takken zijn er nieuwe takken gegroeid en staan er geen bladeren op(vb in de top van de boom). De bladeren zijn klein en de toppen ervan zijn bruin en krullen op.
Watr is er mis en wat zou hieraan kunnen gedaan worden? Zie foto voor details.
Volledige boom is te zien via https://tinyurl.com/yxomz2hu

Bedankt,

rik

Notelaar ziek?
wo, 05/08/2009 - 19:18
Eva Schreurs

Ik herken dezelfde symptomen bij onze okkernootboom. Het is wel nog maar een jong boompje (1,5 jaar geleden geplant, dus hij is nu een jaar of 5). Aan de takken zijn weinig blaadjes en be blaadjes die er zijn, hebben bruin-zwarte vlekjes en een aantal bladeren heeft ook bruine randen en toppen die opkrullen. Twee van de vier (ocharme) noten die eraan hangen, hebben bruine plekken op de bolster. Aan de stam lijkt niets verkeerd, een aantal kortsige mossen misschien, maar dat ziet er niet heel zorgwekkend uit? Opvallend is dat sinds we onze okker hebben, de hazelaar, die anders bijna te overvloedig noten draagt, nu alleen lege of verschrompelde noten heeft. Zijn beide gevallen oorzaak of gevolg? Iemand een idee?

Dank bij voorbaat!

ps: moet ik die noten van de okkernootboom plukken? Ik heb ergens gelezen dat je jonge bomen niet mag overbelasten door hen vruchten te laten dragen?

wo, 05/08/2009 - 20:54
tuinprins

Dit is waarschijnlijk de ziekte 'bacteriebrand'. Voor meer informatie hierover zie de volgende link:

https://tinyurl.com/yy8tq854. htm#ziekteverschijnsel

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag