prunus cerasifera nigra

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/05/2006 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

prunus cerasifera nigra

ik heb zo'n kleine 2 maanden geleden een prunusinfo-icon cerasifera nigra gekocht en gepland, voldoende watergegeven maar tot op heden gebeurt er niks geen blad of uitlopers.Toch blijven de takken soepel en breken niet.Is deze struik nu toch

ma, 22/05/2006 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

er moet nog staan is deze struik nu toch dood of is er nog hoop

di, 23/05/2006 - 00:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bomen die pas geplant zijn doen het altijd wat slechter dan bomen die niet verplant zijn. Je kan altijd controleren of de boom dood is door een beetje aan een tak te krabben. Is de laag groen, dan leeft hij nog, bij bruin is hij dood. Pas op dat soms ook sommige takken dood zijn terwijl de rest van de boom nog leeft. Controleer dus meerdere takken in dat geval.

di, 23/05/2006 - 14:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor je reactie, als ik aan de takken krab zijn deze roodachtig onder de bast.kan het zo zijn dat ie volgend jaar pas zal uitlopen?

di, 23/05/2006 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is een kwestie van geduld zou Rouwan Heze zeggen. Als er geen blad aan komt is hij kaduuk. Simpel maar waar. De beste planttijd is gewoon november als alle bladeren van de bomen zijn gevallen. dan kan hij aan zijn wortels werken. Nu is het wellicht een eigenbescherming omdat deze niet voldoende vocht kunnen opnemen. Zou hij dan toch bladeren maken dan verdampt hij meer dan hij opneemt. resultaat : ook kaduuk.

De Limburger

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag