rode beuk

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/07/2008 - 13:21
Giacomo

rode beuk

Hallo, Ik heb in februari j.l. een rode beuk geplant. Voor mijn gevoel heb ik hem steeds redelijk water gegeven maar nu verkleurd het blad. Kan het zijn dat ik hem nog te weinig water heb gegeven of juist teveel?

ma, 21/07/2008 - 13:49
mar.ko

Als hij nu aan het verkleuren is zal hij waarschijnlijk natte voeten hebben. Daar houdt een beuk niet van.Is de grond goed doorlaatbaar?
Maar geef hem de tijd zou ik zeggen.Hij is zich nog aan het settelen.

Marja

di, 22/07/2008 - 01:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het niet goed rood worden van het blad kan zeggen dat de boom momenteel niet krachtig genoeg is om de rode kleurstof aan te maken. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat hij pas geplant is en nog weinig wortels heeft, maar ook inderdaad omdat het te nat is.

wo, 23/07/2008 - 13:24
Giacomo

Hallo, Bedankt voor jullie reacties tot nu toe. De grote vraag is nu, wanneer moet je nu wel en wanneer niet water geven.

do, 31/07/2008 - 09:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij kleuren de rode Beuken alleen rood tijdens de groeiperiode. Wat een prachtige kleur hè! Staat ie stil dan kleurt ie groener. Beuk is nooit gelijk, wordt altijd uit zaad opgekweekt.
De hoeveelheid water is best moeilijk in te schatten. Belangrijk is dat de schimmel die bij de wortels nodig is niet weggespoeld wordt. Dus langdurig een rustige straal, of iedere 10 minuten 3 liter, een uurtje lang. Niet dagelijks, maar iedere 6 dagen het eerste jaar. Een regenbui geeft lang niet altijd water genoeg op die kleine kluit. Later drinkt ie uit een groter oppervlak, of zelf uit het grondwater.
Succes, Mariëtta van Meer-Went

Onderwerp gesloten