Abelia grandiflora 'Hopley's' - Abelia

De nederlandse naam is Abeliainfo-icon, familie van de Caprifoliaceaeinfo-icon. De bloemkleur is wit-roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn greongeelroze. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C.

Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8

Grond vochtigheid: 
droog
Grond voeding: 
voedselrijk
Grond zuurgraad: 
zwak zuur tot licht basisch

Geschikt voor een warme plaats.

Plant vorstbestendigheid: 
-10°C

Abeliainfo-icon

Abelia snoei je in het voorjaar (maart) als er weer groei zichtbaar is. De verdroogde of iets ingevroren takuiteinden kan je dan wegknippen. Verdere snoei is niet nodig al is het verstandig om ieder jaar verjongingsnoei toe te passen. Je knipt dan, afhankelijk van de grote van de struik, één tot vijf takken tot aan de basis weg. Houd er rekening mee dat Abelia op meerjarig hout bloeit.

Heeft u een vraag over de Abelia grandiflora 'Hopley's', of wilt u de informatie op deze pagina aanvullen met tips of een mooie foto, klik dan op onderstaande knop.